設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: hkpan001

[入耳式] 黃子華話齋: 慰勞下自己之JVC HA FX-1200開箱報告

見習玩家

自己聽開FX850,啱啱換咗條v2gold線,聽感提升唔少,人聲亦出番好多!唔知呢對FX1200換線又會點呢

進階玩家

窮小子 發表於 2015-2-6 09:43
第 1 街段...  100 小時...

最好 300 過外...

三百個鐘
我一日先得兩三個鐘,即係要等成三四個月
(Post76 Android 手機版送出)

進階玩家

swireray 發表於 2015-2-6 22:36
自己聽開FX850,啱啱換咗條v2gold線,聽感提升唔少,人聲亦出番好多!唔知呢對FX1200換線又會點呢 ...

咁好簡單啫,入一對1200,或者你借條線俾我試下咪知囉

科林玩家

聽過一段時間,比心機時間煲,呢隻係好野

進階玩家

tson 發表於 2015-2-7 13:37
聽過一段時間,比心機時間煲,呢隻係好野

而家聽左一個星期到,開始搵返少少初初見到佢果種感覺不過師兄講得啱,呢對野真係有排煲

星級玩家

我對CM就到,對FX1200 要放了,唔知有冇師兄有興趣呢?

科林玩家

fx1200 + MA9 呢個組合真係正到暈, 嗰種晶凝通透感, 分析力, 結像 都係我聽過最好既聲,
我近期好鍾意用 phantom of the Opera full soundtrack 嚟煲 player & 耳機, 因為個錄音非常正(音場非常大, 音域非常闊),
全個soundtrack播一兩次 player & 耳機 個音場都應該煲得7788,
我通常插部 Player 落 Notebook(acer s7) 播 youtube , 非常好聲, 碟都唔使買

有興趣可以試吓, 無"握"你

補充內容 (2015-3-1 23:25):
記得要全碟播晒, 因為每段都可以煲到唔同音域, 就算唔聽都有佢播

播完phantom, 有時間再播埋 久石讓(可以煲到好多細節位), 咁就正晒!

評分

參與人數 4威望 +35 金錢 +35 收起 理由
窮小子 + 10 + 10 絕對認同
hkpan001 + 9 + 9 用家心得, 明白
WallerHomie + 10 + 10 用家心得
swireray + 6 + 6 精彩報告

查看全部評分

進階玩家

報告各位師兄

小弟對1200已經入左廠了

事原係由三月頭開始, 發覺對1200右邊隻耳仔時大聲時細聲
一開始都無乜理佢

直至上個星期, 有時直情連聲都無
郁一郁條線又有返

擔心之下就拎返廠度睇下點
點知廠打返俾我話試過晒無問題
我就打死都話唔係, 叫佢試清楚先
佢話再試清楚再覆我

再有新消息會再通知大家{:9_418:}

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
goodabc2010 + 10 + 10

查看全部評分

銀級玩家

要治本必需重口味

hkpan001 發表於 2015-3-29 19:12
報告各位師兄

小弟對1200已經入左廠了

希望可以快d搞番掂啦
SE5WAYR,HIFIMAN RE800

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

tuner 發表於 2015-3-1 22:41
fx1200 + MA9 呢個組合真係正到暈, 嗰種晶凝通透感, 分析力, 結像 都係我聽過最好既聲,
我近期好鍾意用 ph ...

評分

參與人數 1威望 +50 金錢 +50 收起 理由
sunboy + 50 + 50

查看全部評分