設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: blackcolor

[請教] 請教英式與美式電源。。。

3萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

HenryHou1 發表於 2015-3-16 16:38
我都想有啲咁既朋友喎~

你又想咩~~

拎啲嘢嚟比我幫你搞吓啦~~

鑽石玩家

金耳朵基本學員76-FC 藍寶石勲章

ykluk 發表於 2015-3-16 16:00
我唔會做假既~~!!!  

順手幫你試埋灌沙落去, 有咩所謂~~!!

... 失覺哂.... 仲要係良心企業 tim wor...
Turntable: Yamaha GT-2000L
Phono Preamp: ASR Mini Basis
CAS: Innuos Zenith MkII
DAC + Pre: Goldmund Mimesis 11
Active Speaker: Goldmund Logos Tower

3萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

小寶老豆 發表於 2015-3-16 16:58
... 失覺哂.... 仲要係良心企業 tim wor...

我都無收你錢, 咪會係企業~~!! {:9_436:}

你當我係人都幫架, 有人PM我, 想我幫佢做線我都無理過佢啦~~!!

黃金玩家

小寶老豆 發表於 2015-3-16 11:00
... 我都打算 2ch 轉用美色喎~~

而家想托人幫手係日本買隻拖返嚟....

未諗!有咩好提議?

黃金玩家

補充小小。。。

因為本身全部都已經係用緊廠線!不過因為原本係美式,所以全部要係落單時要求幫的改為英式插頭!

(但係心裡面覺得梗係比人改動過唔夠完美!雖然 IEC 個頭仍然係 100% 原廠 "terminated" !! )

所以身痕問問轉用美式既資料!

謝謝師兄!

再補充:雖然我的英式 13A 頭已換走所有 cheap cheap fuse ! (其中一條仲要係 SR20 !)不過都係想一嘗「美式」之味!

黃金玩家

FelixTheCat 發表於 2015-3-16 14:18
Mine are two separate sockets (not double) sitting next to each other but using "hand-in-hand" con ...

Hand-in-hand ............?

咁咪即係都係同一條線?

黃金玩家

再請教師兄們。。。

如果買隻好少少既電處,然後用的 cheap cheap 美式電源線去器材?!

或者...

所有器材既電源線都靚少少!但只用拖板拖住入牆!?

其實個效果會好的?謝謝師兄們指教!

鑽石玩家

金耳朵基本學員76-FC 藍寶石勲章

blackcolor 發表於 2015-3-17 00:11
未諗!有咩好提議?

... 我識鬼咩~ 啱啱先開始被美色所迷....

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
blackcolor + 10 + 10

查看全部評分

Turntable: Yamaha GT-2000L
Phono Preamp: ASR Mini Basis
CAS: Innuos Zenith MkII
DAC + Pre: Goldmund Mimesis 11
Active Speaker: Goldmund Logos Tower

黃金玩家

blackcolor 發表於 2015-3-17 15:09
再請教師兄們。。。

如果買隻好少少既電處,然後用的 cheap cheap 美式電源線去器材?!

電處係咩model?
拖板又係咁model?
我暫時係走拖板加靚啲既線呢條路,但係如果空間容許的話我一定會入返部電處囉

黃金玩家

HenryHou1 發表於 2015-3-17 15:18
電處係咩model?
拖板又係咁model?
我暫時係走拖板加靚啲既線呢條路,但係如果空間容 ...

未知道有咩選擇呀。。。

如果電處咪可能 ps audio p5 或者 isotek sigma 囉.........?!

如果拖板咪 WW 或者日系個的囉...........?!