設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: alexyim

[流行曲] 四月出華星, 寶麗金SACD

進階玩家

kl122002 發表於 2015-4-13 21:51
打死唔買, 打死都唔包膠.

以上是我的不誠公告 .

疑是收起來炒多d,上次果批環球SACD編號版而家仲有好多貨架! 只不過抄價罷了!冇人要果時埋降價賣返羅!

1萬

白鑽玩家

老而不

huitommy113 發表於 2015-4-13 23:14
疑是收起來炒多d,上次果批環球SACD編號版而家仲有好多貨架! 只不過抄價罷了!冇人要果時埋降價賣返羅!
...

上次只number版<反叛>炒到去四百幾. 家下出在無number版 HK$185, 見number版跌回二百幾.

又分析過, 1000張, 當張張唔同一組number,
佢地d 店方按訂單比例出貨, 即是太多人要時, 可能我落20000張來換20張去賣. (是不是事實不知)
甘樣個場仲有咩公平可言? 叫只少少入30張的店可以點算?

廿年之後唔知發生咩事.
我諗到時number版擺上網都未必有人要. 之前講過, number的印法太易了, 日後網上買的都唔知真假.
現在由網上入手還可以當真.

還是好音樂最好.

鉑金玩家

其實華星當年的錄音也不是很好
我就對他們的碟一點興趣也沒有

進階玩家

而家咩年代啊! 賣唱片竟會一日賣曬! Tum細路哥啊!

1萬

白鑽玩家

老而不

huitommy113 發表於 2015-4-15 09:12
而家咩年代啊! 賣唱片竟會一日賣曬! Tum細路哥啊!

搵食的人就可以上網做下勢lo

事實香港地邊個唔係搵食, 只是...唔好做到太過火就得了.
上果一日即出即消失單野, 唉  講多都覺自己口臭
不過我自已唔會買number版, 等下普通被的先. 反正個number 只在包裝紙上面而非CD.
還是好音樂最好.

1萬

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

日頑流又嚟搶錢
做人說話不要太刻薄,因為待人刻薄,最後自己的福氣一定''薄''!
一個有''口德''的人,一定有''福''!

壞事勸人休莫作。舉頭三尺有神明。善惡到頭終有報。只爭來早與來遲。

黃金玩家

Cheong448 發表於 2015-4-15 14:17
過六日頑流又嚟搶錢

無SACD機, 可以慳番D

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章

yukiseto 發表於 2015-4-15 14:37
無SACD機, 可以慳番D

ching 藍光機或可解碼
(Post76 Android 手機版送出)

鑽石玩家

窮鬼

kl122002 發表於 2015-4-15 13:58
搵食的人就可以上網做下勢lo  

事實香港地邊個唔係搵食, 只是...唔好做到太過火就得了.

有無number
隨緣啦…
CD機︰Philips MC118
Player︰Fiio X1 / Pioneer XDP-02U
Amp: JDS C5
lineout cable: fiio L16
入耳式耳機︰JVC HA FXT90 / Klipsch X7
耳牛︰JVC MX100
個人網頁︰https://www.facebook.com/therudemanroom810/

黑鑽玩家

等冇number!費事買貴貨!