設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: windwolf447

[入耳式] 真係就快等到佛誕之終於收到對JH Roxanne(仲要唔係CARBON)

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

其實等四個月都係小兒科。。。不過岩岩好半年就收到carbon Roxanne
(Post76 Android 手機版送出)

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

windwolf447 發表於 2015-4-10 17:51
唉,聽左2日,覺得overall都係對10A好聽D,依家反而係有少少後悔左買左Roxanne

依家除非想聽下勁bass轟狂  ...

Oh...just the timing issue....but 10A really strong JH ciem playback pop and rock quite strong...u can try to discover Roxanne on these 2 aspects....

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

cryushin 發表於 2015-4-10 17:41
Agree
如果唔係16pro易推 我會選擇18pro囉
UE就真係等大約一個月左右

6 years before when i first buy 13pro...their service really nice and very fast also....Only need 3 weeks time...After that my 16pro even faster....But now need to wait for months....

星級玩家

patrick@wong 發表於 2015-4-11 01:10
6 years before when i first buy 13pro...their service really nice and very fast also....Only need  ...

以大廠黎講我覺得JH算差嘅一間(唔係指聲音質素)
等得耐且手工差
UE應該係最快 好似係
我記得上年訂IREM都係等左一個月零三日
而家有3D打印應該會再快D 不過就無得選擇機身

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

cryushin 發表於 2015-4-11 03:08
以大廠黎講我覺得JH算差嘅一間(唔係指聲音質素)
等得耐且手工差
UE應該係最快 好似係

Agree as for the first batch 13pro the handcraft is good...but after that 越做越求期...other company should be better on the build quality even my 10A also better than JH side

星級玩家

10A手工真係好過對Roxanne, 不過我覺得我對Roxanne個接線扭螺絲位都已經叫整得好靚,至少唔似公模咁多數都好似花哂一岩一忽咁。聲方面,估計只係因為聽左2個月10A一時聽番Roxanne未慣啦,但我都叫用過Roxanne公模好一段時間,佢煲開嘅聲係點我都知嘅,論音場大小同中高頻清晰度線條感Roxanne就點都輸10.A一截架啦,但2者調音都相差好遠下嘅,所追求嘅野都唔同,咁比又唔係咁公平,Roxanne係氣氛圍,低頻動感同衝擊力上都比10.A好,人聲就比10.A濃厚貼耳,10.A嘅人聲係清秀甜美向。

專業玩家

個盒真係好靚

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

windwolf447 發表於 2015-4-11 10:26
10A手工真係好過對Roxanne, 不過我覺得我對Roxanne個接線扭螺絲位都已經叫整得好靚,至少唔似公模咁多數都 ...

Roxanne 氣氛surrounding really?

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

patrick@wong 發表於 2015-4-11 20:32
Roxanne 氣氛surrounding really?

really better?

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

我覺得好鍾意個氛圍。。不過就真係等得太耐。。
(Post76 Android 手機版送出)