設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[DAP播放器] 終於入了新玩具 ARM2

星級玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
部ipod classic 可以退役了,耳機用返我對W4r,唔使落擴都好夠力水,推我隻AKG712都無問題,但會食電多左,M2比我部classic強是肯定的了,分析力,細節都出了好多,可能我有好多24bit同DSD啦(實比人話費廢話),唔好的地方每部機都實有,太大部啦,做返4寸mon好好多,輕啲,又唔係手電,大細聲擺放位置唔好,不過我有腰bag,問題不大.........不過係點解咁多怪字既?同埋電點解差唔滿?95%到,是咪開住機差係咁???仲有好多點解,等我摸熟啲先

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

恭喜恭喜,AR M2 是近期佳作,師兄慧眼好貨!

ARM2 個 vol 制是有小小失可敗,個音控鈕無marking, 界面又無音量數值,所以要習慣開機前將 vol. 較細才插耳機。另外個音量頗鬆,而且只在左邊有防誤操 (所以方向也有小小怪),師兄用腰包都好小小,放背包要特別小心了!

叉電問題,可能是 Power Protection 功能,叉電到了某個 % 會較慢叉,甚至轉 pulse charging。其實想電池長壽,唔好叉爆,又唔好扯乾,維持 10%-95% 是不錯的習慣,然後到咁上下 (8-10 charging cycle) 就放一次電然後叉滿便夠了!
音源:DS411j + D100Pro Deluxe
解碼:Yulong D8, Cayin iDAC-6
耳擴:Schiit Ragnarok, Cayin IHA-6, HA1AmkII
耳機:HE6, Alpha Dog, ESP/950
HD800, HD700, HD540G, HD540-I, HD250-1, HD520, D7000,  NAD HP50

星級玩家

想問下ching我想一首歌一張相是咪唔得架?

星級玩家

Andykong 發表於 2015-4-9 00:34
恭喜恭喜,AR M2 是近期佳作,師兄慧眼好貨!  

ARM2 個 vol 制是有小小失可敗,個音控鈕無marki ...

聲真係幾好,由第一代開始已經幾好,音量制問題入套解決了,買時試過晒AK120II,除左係輕點之外,真係麻麻地,個人口味問題........AK fans不要打頭 本來係諗住AK有新機出,但心諗佢都係死性不改的了,所以都係衝尼部

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

jackowai 發表於 2015-4-9 01:09
聲真係幾好,由第一代開始已經幾好,音量制問題入套解決了,買時試過晒AK120II,除左係輕點之外,真係麻麻地, ...

咦,音量制問題入套解決了 ? 是專用套嗎?無留意過添,師兄快 D 出圖啦,好有興趣見識下 ...... 個套!

M2 真係好聲的,同假的話 AK 只能考慮 AK100II,這是 AK 的入門機,講聲的話和 AR M2 有距離,如聲音先行,選 AR M2 都算大路決定!
音源:DS411j + D100Pro Deluxe
解碼:Yulong D8, Cayin iDAC-6
耳擴:Schiit Ragnarok, Cayin IHA-6, HA1AmkII
耳機:HE6, Alpha Dog, ESP/950
HD800, HD700, HD540G, HD540-I, HD250-1, HD520, D7000,  NAD HP50

星級玩家

Andykong 發表於 2015-4-9 01:16
咦,音量制問題入套解決了 ? 是專用套嗎?無留意過添,師兄快 D 出圖啦,好有興趣見識下 ...... 個套! { ...

係手機套黎架乍,岩入就得,遅幾日係淘寶隻靚啲先

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
goodabc2010 + 10 + 10
Andykong + 10 + 10 都有興趣,到時一齊 Show 埋啦!.

查看全部評分

銀級玩家

要治本必需重口味

jackowai 發表於 2015-4-9 02:13
係手機套黎架乍,岩入就得,遅幾日係淘寶隻靚啲先

師兄可唔可以話比小弟知係邊款,我都想買
SE5WAYR,HIFIMAN RE800

星級玩家

goodabc2010 發表於 2015-4-13 23:54
師兄可唔可以話比小弟知係邊款,我都想買

就買機時已有送一個喎,你沒有嗎??

科林玩家

恭喜恭喜

銀級玩家

要治本必需重口味

jackowai 發表於 2015-4-15 01:35
就買機時已有送一個喎,你沒有嗎??

用o個個操作唔方便呀嗎,揀歌又要拎出黎先得
SE5WAYR,HIFIMAN RE800