設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[請教] 小弟嘅2疊炸彈想升級 想買多部毒品

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
想問下一部升級應該係升咩好呢仲諗緊

E+用緊 ipc +pha2 +(方慈芯銀+7螺線銅)
耳機就UE900整左CM+L記 silver影子
E一set野冇諗住賣但想買DAP+新耳機 但唔知買邊樣先好  

Dap:有個問題就係個playlist太煩唔可以跟歌手名排同因為我聽Koop有亂碼機會所以未揀到

聽歌:聽開女聲 想搵人聲甜而高,有感情 希望重bass
E+耳機諗緊 fitear AYA 彩 中意佢因為一聽重bass歌竟然會有回震 好中意!

想問有冇其他提議or意見可以比比我
Dap預最多AM120mk2 耳機想玩CM(希望 如果唔係都可以)預最多1萬到  之前諗過出VE2

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
窮小子 + 10 + 10 祝 C兄 温倒 新玩具---☆★

查看全部評分

銀級玩家

要治本必需重口味

師兄有冇試下ak以外既機

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

冇丫 因為唔識其他  但好耐之前買過DX50 同試過dx90 但因為用過DAC 覺得佢地冇咁清  哈哈 所以師兄有冇小提議丫  thx

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

C 兄好...

☆★ 聽女声多...     夠甜...

---- 不如 試下 MA 9...   加 黃金咭...  1 歩到胃...

但 到時 就用 5倒 CM,   只 食倒 動圏...

評分

參與人數 2威望 +60 金錢 +60 收起 理由
sunboy + 50 + 50
斯路 + 10 + 10 1步到胃.. ☆★

查看全部評分

星級玩家

【科技玩家 NXU】

金耳朵金耳朵學員76-FC 藍寶石勲章

窮小子 發表於 2015-4-23 12:20
C 兄好...

☆★ 聽女声多...     夠甜...

我覺得 MA9 + 動鐵 CM 都唔錯喎,不過未試過金卡配 CM ……

(P.S. 最近連平衝卡都想放埋佢)
(Post76 Android 手機版送出)

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
窮小子 + 10 + 10 用家心得---☆★

查看全部評分

銀級玩家

唔怕大舊既話可以買多部手提純擴整第三層 我覺得DAP只係方便 同中高檔既手提DAC機比音質同推力都仲有段距離
未必係合適既升級方案
如果簡DAP推薦Calyx M 動態好過AK好多 分析力同人聲都係高檔石機既級數 Calyx做開D/A 係行內都算有D地位
(Post76 Android 手機版送出)

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

WallerHomie 發表於 2015-4-23 14:13
唔怕大舊既話可以買多部手提純擴整第三層 我覺得DAP只係方便 同中高檔既手提DAC機比音質同推力都仲有段距離 ...

我之前都有諗過Calyx 但人地話佢好食電好會好快好熱 所以先冇左件事  如果3疊的話 我唔介意大舊 但唔會買過一部DAP會仲好咩  因為都差唔多價錢 但仲會方便好多  雖然聲又會冇咁好 我知 所以我先咁難諗  哈哈

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

jasonfoknxu 發表於 2015-4-23 12:57
我覺得 MA9 + 動鐵 CM 都唔錯喎,不過未試過金卡配 CM ……

(P.S. 最近連平衝卡都想 ...

JASON    C 兄好...

01.   有無 好介紹 ( 動鐵 ) 耳機 岩我用 ...   原装咭煲好 ( 半年 ) ,   而家先岩岩 煲張 黃金咭... ( 有排煲 )...

02.   買翻 火牛未 ?

評分

參與人數 1威望 +50 金錢 +50 收起 理由
sunboy + 50 + 50

查看全部評分

銀級玩家

Jimmy_ltl 發表於 2015-4-23 15:24
我之前都有諗過Calyx 但人地話佢好食電好會好快好熱 所以先冇左件事  如果3疊的話 我唔介意大舊 但唔會買 ...

我都用過一排PHA-2+IPC,除左大舊同叉電煩之外真係冇咩投訴。
放大部分接近0失真0底噪,唯獨係推力有點不足夠,相信Line Out加擴會有好大幫助。

DAP另一個賣點係DSD同Hi-Res支援,雖然PHA-2有齊所有Function,但IPC就局限左發揮;
如果換DAP,除左方便,就係包容性高。
ZX2可能岩你,出街一部過,家中就插PHA-2再落其他AMP。
一來唔洗兩邊二簡一;二來又達到便攜既原則,可以考慮下。

星級玩家

【科技玩家 NXU】

金耳朵金耳朵學員76-FC 藍寶石勲章

窮小子 發表於 2015-4-23 16:04
JASON    C 兄好...

01.   有無 好介紹 ( 動鐵 ) 耳機 岩我用 ...   原装咭煲好 ( 半年 ) ,   而家先岩 ...

1. 岩你用嘅即係?

2. 已經買番一段時間啦,有心啦~