設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: PhilipsI

【賽後討論】Philips Fidelio 金耳朵系統達人大激鬥 (附花絮相)

高級玩家

bbq2005 發表於 2015-4-29 07:12
懷著一片興奮心情,去測試我嘅至愛MR1,點知攪極都入唔到歌,最後唯有用只run左唔夠三十個鐘既N6作測試,整 ...

你好bbq2005師兄!
好一篇詳盡嘅sharing~

雖然試唔到你至愛嘅MR1, 但好在你有帶埋N6,
順道可以為N6做開箱測試

多謝你體諒當日時間緊絀, 未能測試另外一套組合嘅表現.
我地都希望再有機會再舉辦同類咁有教育意義嘅活動,
以順應今次大多數活動參加者嘅期望-- 試多set組合!

感謝大家今次對M2L發表左好多唔同嘅寶貴意見,
當中以推出Android version為最多,
我地會綜合&整理大家嘅意見, 再轉交研發部門,
希望可以推出一部dac、耳擴同耳機三合一而又Andriod version嘅M2L俾大家

我地即將再舉辦Philips Fidelio試聽會,
到時你有機會可以試聽我地嘅耳機,
期待下次活動再見到你!

Philips Fidelio討論區管理員呀Yan

高級玩家

Emerald_Garden 發表於 2015-4-29 11:24
大家好,我叫Rico
活動當日我係同上既holiday529一齊到場
系同各活動主管傾談裏面亦得知在座大部份師兄都係 ...

Rico師兄, 多謝你同holiday529師兄一齊參加今次活動 & 你對我地嘅讚賞!
希望今次活動令你對音響嘅了解更進一步~
期待下次活動再見到你地2位

高級玩家

chief424 發表於 2015-4-29 18:43
唔該晒~

其實Philips呢個brand真係唔錯; 因屋企有7,8成物品都係佢 (電腦mon, speaker, so跑, 吸塵機, 慳 ...

chief424師兄, 知道你由影音產品到家電都係用我地品牌,
同埋滿意我地嘅售後服務,
真係好感動
多謝你嘅鼎力支持!

雖然你放左Fidelio M1, 但開心嘅係一來你滿意佢嘅表現,
二來你放俾果個客都feel到M1嘅獨特之處

感謝你對Fidelio F1嘅興趣, 如果你睇完我send俾你嘅單張,
有任何問題, 可以隨時喺番Philips Fidelio討論區提問架!

高級玩家

holiday529 發表於 2015-5-1 00:07
正呀!
衛生的確係一個幾重要嘅問題
要諗下十幾二十人試同一隻耳機...

holiday529師兄, 我地會積極考慮消毒濕紙巾/提供多D耳塞架, 以確保大家衛生&健康~
希望下次活動見你 & Rico師兄!
歡迎你地帶更多熱愛玩音響嘅朋友出席我地嚟緊嘅活動!

高級玩家

gb1 發表於 2015-5-3 22:31
Hello, 今次活動好好, 可以比我們知道自己器材特性. 多謝Rex 很有耐性同我講解.
我亦趁機試試 X2, 真的很 ...

gb1師兄, 多謝你今次參與活動!
令參加者對自己耳機&器材特性加深了解係我地活動目的之一!
如果你想知道更多有關Fidelio X2嘅資料,
歡迎喺Philips Fidelio討論區提問/PM我架~

星級玩家

76 榮譽貢獻勲章76 精選榮譽會員勲章金耳朵金耳朵學員

雖然係山長又水遠, 不過能夠見到兩位飛記美人主持, 實在係值回票價. 另外REX大大既製歌工作室真係好鬼PRO. 講番今次活動, 我最鍾意係兩個對比圖果PART, 即時睇到自己套加生屬於乜野取向, 又可以了解原來自己對某D頻譜較敏感, 又或忽略. 希望第日可再多D呢類專業活動就真係very good囉
某年某月某日迷上了聽機, 經過幾年的學習, 現在有機會寫寫聽感, 分享心得, 一齊討論研究研究 :-)
觀看所有 Head-fi Guppy 的文章

高級玩家

guppyguppyguppy 發表於 2015-5-4 17:48
雖然係山長又水遠, 不過能夠見到兩位飛記美人主持, 實在係值回票價. 另外REX大大既製歌工作室真係好鬼PRO.  ...

Guppy兄, 多謝你對我地&Rex嘅讚賞
希望今次我地聯同Post76 & Rex合辦嘅活動, 有教育意義,
令大家有所得着.
其實透過同各位參賽者一對一傾談, 我地同Rex都見識好多野
我地會繼續朝向呢方面, 日後舉辦更多呢類型嘅活動架!

請繼續多多支持!

高級玩家

因應有關今次活動過後, 收到唔少大家查詢Fidelio耳機嘅PM,
一於將活動當日嘅簡介單張upload上嚟,
俾大家作為參考之用

但因為Fidelio F1比較新, 未有打印喺單張之上~
如果大家有興趣, 歡迎PM我, 我可以send俾大家!
多謝大家嘅積極查詢

黃金玩家

金耳朵金耳朵學員

PhilipsI 發表於 2015-5-4 21:34
因應有關今次活動過後, 收到唔少大家查詢Fidelio耳機嘅PM,
一於將活動當日嘅簡介單張upload上嚟,
俾大家作 ...

Yan, the weight of M2BTBK is 19g only? thanks.

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

【Post76 x Philips Fidelio 金耳朵系統達人大激鬥 】活動報導 + 最新消息

發燒耳機迷引頸以待的激鬥活動【Post76 x Philips Fidelio 金耳朵系統達人大激鬥】終於在上個週末完滿結束。為了試出手頭上播放器材的真正實力,不少版友都以自己的"最高規格裝備"赴會。

想睇返我地三天活動內的朋友究竟點樣玩呢次激鬥呢?? 以下係我地文字報導同大家分享呢.
http://www.post76.com/wordpress/?p=79394

[YoutubeHD]11NWSqmZ0-Y[/YoutubeHD]

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
PhilipsI + 10 + 10 精彩報告

查看全部評分

一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.