設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: mankit9998

[討論] 請問陳慧閑反叛sa靚聲嗎?

白鑽玩家

danny.chan~羊爸抱羊B.唱兒歌~

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章

kl122002 發表於 2015-5-3 16:58
我目市面大致是守在原價, 個別的信和店為求速售就減左. 也因為是這兩批中以沒號碼而言是停得比較快.
有號 ...

號碼版本205-220, 現在都算保守了, 剛出碟一星期時220-250甚至更高, 現已回落不少, 當時的氣勢沉了, 當然再遲幾個月, 又再吹噓又炒過!  唔知SA層得唔得, 等緊兩位包膠.

1萬

白鑽玩家

老而不

dc903 發表於 2015-5-3 17:10
號碼版本205-220, 現在都算保守了, 剛出碟一星期時220-250甚至更高, 現已回落不少, 當時的氣勢沉了, 當然 ...

我手上無number版的膠圈中間字是45T2 . 未知有number的會是如何?
而我手上另一張有number的葉德閑<我要> 都是45T2.
只能說是同一產地, 而且又是同條產線出品. 找不出先先後後次序的眉目.
還是好音樂最好.

進階玩家

kl122002 發表於 2015-5-3 17:39
我手上無number版的膠圈中間字是45T2 . 未知有number的會是如何?
而我手上另一張有number的葉德閑 都是4 ...

我手上有number版的反叛SACD膠圈中間字是45T2

1萬

白鑽玩家

老而不

mesozoic 發表於 2015-5-3 17:44
我手上有number版的反叛SACD膠圈中間字是45T2

即是同我沒出入(除了金number? )
還是好音樂最好.

進階玩家

kl122002 發表於 2015-5-3 17:51
即是同我沒出入(除了金number? )

金number?咩意思?

1萬

白鑽玩家

老而不

mesozoic 發表於 2015-5-3 18:05
金number?咩意思?

編號是金色數字嘛...
還是好音樂最好.

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章

kl122002 發表於 2015-5-3 18:15
編號是金色數字嘛...

之前已有師兄話, 碟都係一lot製造, 編號只不過後期印係紙上, 不分先後次序, 入剩的變成無號碼版, 看看又多一客觀事實說明.

進階玩家

dc903 發表於 2015-5-3 18:20
之前已有師兄話, 碟都係一lot製造, 編號只不過後期印係紙上, 不分先後次序, 入剩的變成無號碼版, 看看又 ...

明白,你講既金number系包裝上面既首批限量編碼。

我估計,首批1000只有金number既碟主要系收藏價值,同無金number系一樣都系45T2.

白鑽玩家

mesozoic 發表於 2015-5-3 18:25

我估計,首批1000只有金number既碟主要系收藏價值,同 ...

係, 心理上覺得是比無號碼更早, 事實是今次這批有若干碟是同一天出.

1萬

白鑽玩家

老而不

mesozoic 發表於 2015-5-3 18:25

我估計,首批1000只有金number既碟主要系收藏價值,同 ...

事實上我覺得連收藏價值都未必好大....
反正一千張CD, 之後有人用同一台金字機印下, 人海中造多500張(1-1000)以內的號碼都無人知.
還是好音樂最好.