設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[頭戴式] 第一次在76開箱 -- AKG K712PRO

專業玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
上在76 一段日子...第一次開箱...估唔到係比左AKG
見減價清貨左很久, 膽粗粗試下啦...

很大的一個盒

這是斯洛伐克生產, 不是奧地利, 唔知是不是會有分別

內盒寫上 "Expect and discover Perfection", 看來廠方對它都幾有信心啊

內附絨布袋, 耳機在膠袋內, 算不過不失啦

主體看見了, 那橙色很sharp, 不過個人覺得前衛了點

耳綿厚厚的, 也是似絨布質地, 夏天是會熱點吧

皮質的頭帶

用以控制升降的橡力線...看上去很脆弱, 要小心使用

跟機的兩條耳綫, 未知分別是什麼, 橙綫是原本插上的, 就用那條開聲先, 跟3.5轉6.3頭一個

一帶上, 不算重, 夾力也不大, 加上是開放式, 第一次用, 原來是聽到外面聲的, 耳朵全部在耳綿圈圈內, 一點壓力感也沒有, 應該算是好吧?

由於小弟沒有amp, 耳擴什麼也沒有, 用部player合體聽住先......
一開聲, 其實都預左, 因推力有限, 未有嘩嘩聲的感覺, 同用開既入耳式, 感覺都幾有分別, 聽一排先再評論...

同場加影beats solo, 就像大人與小孩{:9_425:}

多謝觀賞

評分

參與人數 4威望 +75 金錢 +75 收起 理由
hiyori + 35 + 35 精彩報告
WallerHomie + 10 + 10 用家心得
bbq2005 + 10 + 10 精彩報告
jason1969 + 20 + 20

查看全部評分

進階玩家

你還真夠膽 , 完全沒有擴音設備就買

白鑽玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

恭喜!
跟著就開箱不斷

7萬

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

恭喜

黃金玩家

我星期六攞咗去個朋友度,佢有六百同七百,最後佢都買咗712pro。

黑鑽玩家

斯洛伐克可以說是 akg 第三個的新產地,一直未見有ching 有,唔知樓主一支做工同聲音如何呢?

專業玩家

bcy007 發表於 2015-5-11 01:30
你還真夠膽 , 完全沒有擴音設備就買

係呀真係驚驚地

然則...有沒有好建議呢 ?

進階玩家

一般聽頂盡得4成功力 ...

專業玩家

t1174 發表於 2015-5-11 11:03
斯洛伐克可以說是 akg 第三個的新產地,一直未見有ching 有,唔知樓主一支做工同聲音如何呢? ...

以前多是Made In Austria 的嗎?
做工我覺得不錯, d夾口繩口都對整齊, 係怪怪的內裹有張簡體字紙仔寫上她不含有毒成份之類的.

聲音真是要試一排至知囉, 同埋人人聽感唔同, 好主觀, 暫時覺得人聲屬厚聲低, 以前都唔覺個歌手唱的咁肉緊同呌氣要咁用力, 依家有呢d 聽感, 人聲似大聲過音樂, 但又未係人聲在好前同對著你果種場面. 音樂有一點點蓋在後面, 未算粒粒音清, 但背境是靜的, 沒有被低頻污染左, 可以說低頻是溫和一點同快捷的, feel到有下潛, 力度出了不過很快就收左, 其他如節奏, 包圍, 結象個人認為未發揮的很好...未有"耳前一亮"

未入狀態, 又唔係推的咁好, 我都唔係發燒級, 唔知岩唔岩
我都是第一次用AKG, 對她的特性唔太了解, 希望有人有心得都過d料

評分

參與人數 1威望 +15 金錢 +15 收起 理由
hiyori + 15 + 15 用家心得

查看全部評分

黑鑽玩家

內裹有張簡體字紙仔寫上她不含有毒成份之類的
現在會SELL 大陸的東西好多也有的, 不用怕呢.