設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: lamhokin

[喇叭組合] 我要全套JBL!!!

鑽石玩家

lamhokin 發表於 2015-5-18 14:23
系!?
但師兄可否分享下L810/820點掛上墻,我見箱體無洞上螺絲

L820喇叭背有原裝掛勾祗可掛牆用,但如果掛天花就要做件金屬板收落喇叭,然後打拉爆將鐵板收落天花倒掛,收口除咗用820原裝鏍絲位外,要收多兩口係喇叭身上,但對喇叭唔好諗住第日會賣先得。   

評分

參與人數 4威望 +40 金錢 +40 收起 理由
衰仔樂園 + 10 + 10 用家心得
wadee + 10 + 10
ctscts888 + 10 + 10 用家心得
lamhokin + 10 + 10 用家心得

查看全部評分

黃金玩家

我覺得的 ironman 仲正呀!

我要全套 ironman!

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
lamhokin + 10 + 10

查看全部評分

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

MDLP 發表於 2015-5-18 14:28
記得噴埋白色

白色正啊喂
Kharma S7
Nac 202 Nap 200 DR Hi cap dr
Naim cd5xs
SC:super Lumina
IC:Venture Chloe, WW Platinum
PC:Siltech SPX800,Nordost Heimdall 2,WW Platinum
USB:AQ Diamond

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

EDED103 發表於 2015-5-18 14:31
正啊! 師兄你個盆栽會唔會好震...

會架,但哩盤金錢樹黎,震多D跌多D
Kharma S7
Naim cd5xs
PC:Siltech SPX800,Nordost Heimdall 2,WW Platinum

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

jj3380 發表於 2015-5-18 14:41
L820喇叭背有原裝掛勾祗可掛牆用,但如果掛天花就要做件金屬板收落喇叭,然後打拉爆將鐵板收落天花倒掛, ...

個原裝掛鉤完全唔知點用
Kharma S7
Naim cd5xs

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

blackcolor 發表於 2015-5-18 14:46
我覺得的 ironman 仲正呀!

全套iron man我都想有啊
Kharma S7
Naim cd5xs

星級玩家

以小弟目測⋯⋯你隻back surround 應該係 8340A,
而唔係 8330A,8330係木箱尼的!

你可以試下吊轉隻 8340A 裝⋯⋯等個 Horn 係返下面,
咁樣可以貼返D成條音場缐水平!可以連貫D的!

另外⋯⋯ 8340A 如果用尼做 surround ,而 L810 就做 back surround 可能會夾D!

我諗你好快又忍不住要升級⋯⋯嗱!
係加後級玩⋯⋯到時又另一番新天地⋯⋯!
JBL夾乜後級⋯⋯唔洗講都知啦瓜!
記得到時買後級計channel數要預多3個channel⋯⋯
因為前面 左、中、右⋯⋯都要行晒Bi-amp先夠盡丫!

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
1tony1 + 10 + 10 絕對認同
衰仔樂園 + 10 + 10 用家心得

查看全部評分

Dolby CP750
Crown I-Tech 4x3500HDx2 + MacroTech602
JBL 4670Dx3 + 8340Ax2 + 4641
Blackwing Three
Stewart Fixed 92"
DIY 380s+CD Pro2+1955mk2+Rubidium Master Clock
Dolby CP65
Pioneer PLX-1000
Yamaha C-2a

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

ctscts888 發表於 2015-5-18 15:22
以小弟目測⋯⋯你隻back surround 應該係 8340A,
而唔係 8330A,8330係木箱尼的!

啊,無錯應該系8340A
其實當初都系想用8340A做surround,L810做surround back,但因為唔識用810個原裝掛鉤,所以米做surround囖。
後級我都想試下換曬crown,但依家一部過用Integra research RDA7.1 推環繞聲道連埋atmos喇叭又OK
換crown又怕唔識調教仲衰聲左
Kharma S7
Naim cd5xs

星級玩家

lamhokin 發表於 2015-5-18 15:34
啊,無錯應該系8340A
其實當初都系想用8340A做surround,L810做surround back,但因為唔識用810個原裝掛鉤 ...

咁就留返RDA7.1推晒surround 喇叭⋯⋯
加部 Crown DCi 推前面 左、中、右 行 Bi-amp⋯⋯爽到爆!

咁依傢最好諗掂隻 L810點勾先,同埋反返轉隻 8340A 尼裝試下先⋯⋯
橫掂又唔洗錢既!
Dolby CP750
Crown I-Tech 4x3500HDx2 + MacroTech602
JBL 4670Dx3 + 8340Ax2 + 4641
Blackwing Three
Stewart Fixed 92"
DIY 380s+CD Pro2+1955mk2+Rubidium Master Clock
Dolby CP65
Pioneer PLX-1000
Yamaha C-2a

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

ctscts888 發表於 2015-5-18 15:47
咁就留返RDA7.1推晒surround 喇叭⋯⋯
加部 Crown DCi 推前面 左、中、右 行 Bi-amp⋯⋯爽到爆!

Crown Dci 幾錢架?
香港有代理?
可以既麻煩pm我
Kharma S7
Naim cd5xs