設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: ykluk

[音響配件] patpat痕梗係要玩屎 - TELOS QBT-18超頻寬保險絲

3萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

jt24 發表於 2015-5-20 19:03
咁好心機寫報告,抵讚!

因為我打字夠快~~!!

1萬

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

ykluk 發表於 2015-5-20 09:51
我呢啲真心分享POST寫咁春多字, 梗係為咗上頭條啦~~!!  

唔抵得呀, 你又寫啦笨~~!!   ...

我邊有你咁好文采同金耳朵呢。頭條呢家野都係等你呢啲大師傅上架啦,今晚先補返加分先{:9_425:}
(Post76 Android 手機版送出)

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

多謝報告, 好正

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 黑鑽石勲章

六爺利害

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

六爺玩屎報告

3萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

leo25 發表於 2015-5-20 19:16
我邊有你咁好文采同金耳朵呢。頭條呢家野都係等你呢啲大師傅上架啦,今晚先補返加分先
(Post76  ...

其實啲telos屎都插咗大約2個星期, 尋晚patpat痕又換返啲IP2鍍銠入拖板同IP2鍍白金返去金鹿, 淨係留返支TELOS QBT-18比mark仔~~ 果然效果係掹返出嚟就最明顯~~!! {:9_407:}

對比之前全插TELOS QBT-18, 宜家個人聲明顯無咁厚, 密度少咗啲啲, 但2邊音場就清晰咗, 樂器定位明顯啲, 整體平衡啲~~!!! 即係咁諗, 如果鍾意聽人聲, 或者鍾意人聲厚啲密度高啲既(個效果同睇人哋講SR RED有啲似, 可以慳返8舊幾唔使玩SR RED~~!!{:9_407:} ), 就可以用TELOS QBT-18嚟調聲, 而要分析就要IP2鍍白金, 至於鍍銠就可以退役~~~ {:9_423:}

宜家我手頭上既TELOS QBT-18都差唔多試晒, 等我度一度點樣用點樣調, 跟住搵吓條大王, 問吓佢搞唔搞到團購, 一次過搞掂佢先~~!!!

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
leo25 + 10 + 10 精彩報告

查看全部評分

1萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

ykluk 發表於 2015-5-22 12:40
其實啲telos屎都插咗大約2個星期, 尋晚patpat痕又換返啲IP2鍍銠入拖板同IP2鍍白金返去金鹿, 淨係留返支TE ...

六爺,
SR RED 先係 8XX。
SR20 好似係 5XX。
建議你去借支 IP3 鉑金黎 試下。

評分

參與人數 1威望 +20 金錢 +20 收起 理由
ykluk + 20 + 20 一定要加分

查看全部評分

3萬

白鑽玩家

plnl88 發表於 2015-5-22 15:07
六爺,
SR RED 先係 8XX。
SR20 好似係 5XX。

改返喇晶爺, 唔該晒~~!!!

我唔使借啦, 等你試完出返個權威報告~~!! {:9_426:} 仲好過我亂UP~~

1萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

ykluk 發表於 2015-5-22 15:17
改返喇晶爺, 唔該晒~~!!!  

我唔使借啦, 等你試完出返個權威報告~~!!  仲好過我亂UP~ ...

IP3 鉑金我試左了。
http://post76.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=198244

好似你話齋,鉑金 d 音場 同 缐條好過 SR20, SR RED, HFT Supreme 3
今次連 人声效果都 有提升。
但,人人口味不同。可能你認係不是都唔奇。
親身體驗下好。

既然 Telos 同 IP3 銠 差不多相同價位,
所以好有興趣睇下佢地個分別。

評分

參與人數 1威望 +20 金錢 +20 收起 理由
ykluk + 20 + 20 精彩報告

查看全部評分

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

我想請教︰我部 AMP 插緊 IP3 鉑金,咁如果想插拖板的話應該用返 IP3 鉑金 定平少少用TELOS QBT-18? 又或者直接用銅BAR呢?
電源線是FUJITECH 英式插
超級窮人新手