設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[DAP播放器] [Fitear 441原機?] xDuoo X2開箱,機身對比,播放介面,拆機圖,支援性

進階玩家

にっこにっこにー!

76-FC 藍寶石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

話說之前見到Fitear放左部441出黎,睇返原機型就應該係呢部,見唔洗$400港紙就決定買部聽下

首先由包裝開始

正面

後面

有一條micro usb線,一本說明書同一張保養卡

機身正面(441係無左menu個圈 )

背面

左邊有一個TF卡位,microUSB同一個reset位

底就只有一個3.5mm jack位

size就拎我部HM-802對比下啦
厚度

到播放介面啦

呢個係選歌

如果你首歌over999kbps就會show 999

到拆機

非常易拆,成部機只有8粒鏍絲

403040電,查返有420-450mAh左右~

所有零件都係同一面
opamp用LMH4463ma,電源IC用LM2662,而主控同解碼晶片係用AK2117C(睇DATASHEET寫最大食到16bit 48kHz)

另一面只有一個OLED mon同d掣

繼續插住我隻貧乳妹煲下先

到最後一part,支援性

官方寫最大支援32GB SDHC卡,咁順手試下插HM-802用開個張既64GB試
試插64GB SDXC卡,食係食到(張卡係用exFAT format)但最多READ到32GB野,姐係有D歌會播唔到或者播播下會停

電量就要遲d先出到

而24bit既歌遲下再試

評分

參與人數 4威望 +160 金錢 +160 收起 理由
StoneAge + 10 + 10 精彩報告
hiyori + 40 + 40 師兄太強大,唔加精唔得
斯路 + 10 + 10 精彩報告
jasone_ti + 100 + 100 超正!

查看全部評分

出街:
APPLE EarPods
家用:
Audio-Technica AT-703,A3,A5X,A9X
AD5,AD7,AD9,AD10,AD300,AD400,AD500,AD700,AD900,AD1000
AD1000PRM,AD900x,AD2000x,W5000

星級玩家

新仔玩家

期待聽感 見到個耳機口音屬感咁重,幾好幾好。

早幾日同朋友傾開計講到呢部機,FitEar竟然顆拍平價xDuoo搞到我都好想知道係乜料黎。唔知如果將張SD卡Format成FAT-32會否解決到讀卡問題呢?

黑鑽玩家

其實我都留意左呢部野好耐,仲差d淘左,因為火柴盒size,但卻有250mW 大推力。我都好期待樓主音質包膠,主要想知係咪聲底似漢聲d機,質素去到邊,同埋底噪係咪好感人咁?謝!

進階玩家

にっこにっこにー!

76-FC 藍寶石勲章

斯路 發表於 2015-5-24 09:35
期待聽感 見到個耳機口音屬感咁重,幾好幾好。

早幾日同朋友傾開計講到呢部機,FitEar竟然顆拍平 ...

隻PRM不論佩帶感同聲都好啱我,加上AD系列全部都係好易推,唔洗話專登買AMP都ok

試左FAT32都係唔得~~同埋如果經部機入歌落張卡到會好慢,最快都係得2.65MB/s
出街:
家用:
Audio-Technica AT-703,A3,A5X,A9X
AD5,AD7,AD9,AD10,AD300,AD400,AD500,AD700,AD900,AD1000
AD1000PRM,AD900x,AD2000x,W5000

進階玩家

にっこにっこにー!

76-FC 藍寶石勲章

countryboyhk 發表於 2015-5-24 11:00
其實我都留意左呢部野好耐,仲差d淘左,因為火柴盒size,但卻有250mW 大推力。我都好期待樓主音質包膠,主要 ...

暫時未試到咁深入,而家都仲係入緊歌~~而低燥問題我又唔覺有,要再試真d先再講到比你知
出街:
家用:

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

據我所知,這並非合作,Fitear 也不會對外發售,這僅僅是須山的玩具。

至於為什麼選擇x2?是因為他夫人用過,說很方便囉!

Fitear xDuoo.png

音源:DS411j + D100Pro Deluxe
解碼:Yulong D8, Cayin iDAC-6
耳擴:Schiit Ragnarok, Cayin IHA-6, HA1AmkII
耳機:HE6, Alpha Dog, ESP/950
HD800, HD700, HD540G, HD540-I, HD250-1, HD520, D7000,  NAD HP50

進階玩家

很希望有樓主聽感報告