設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[DAP播放器] AMR2 簡單開箱

鉑金玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

第一次打開箱...只有少量圖同聽感....請見諒

先上圖吧.....

由於成部電話咁既外型...個盒都好似而家smartphone咁細個

打外後都仲有個盒..簡單既AR LOGO

AMR2出場

配件真係得咁多野
而家D電話都好似只係跟呢D野....

SIGNATURE PRO既新拍檔

接住落黎既都係用SIGNATURE PRO既聽感...
不過講聽感之前應該先講D外在因素...

呢部機一出既時候...我試完都有衝動...但價錢問題都係觀望下先...
點知遲買真係平幾舊既硬道理係唔會錯!!結果都入手

但網上好多人都話有電流聲既問題,我就唔知係指邊D,不過的確係有PO一聲,尤其一插耳機用既時候
呢個真係幾困擾下...始於對耳機有冇影響,真係唔知到......用多一排先再睇下會唔會

聽感就簡單咁講下吧

人聲出,但平淡..
分析力強,簡潔有條理
低頻雖然實淨但以"量及下潛"黎講只能說一般
推力十足,音場未有太大優惠

四行字就總結左好似HEA得滯...
所以眼見枱面有隻PRO900 封塵已久姑且插黎聽下...

只用黎測試下音場同低頻(因為我得隻PRO900音場叫好)

低頻下潛有少許,不過的確冇乜力水,量亦唔見得多
有D埋沒左PRO900天份
音場就正常發揮,相比起我用HA501,都唔會有太差既表現

接住又插隻EX1000去聽下.............

嗯.....SONY始終都係要配SONY

就此完結...多謝大家睇左編冇乜內容既POST

評分

參與人數 5威望 +75 金錢 +74 收起 理由
hiyori + 35 + 35 精彩報告
斯路 + 10 + 10 精彩報告
fm31331 + 10 + 9 精彩報告
WallerHomie + 10 + 10 精彩報告
goodabc2010 + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

銀級玩家

要治本必需重口味

銀級玩家

靚相,正!
ARM2滿電用到幾奈?

白鑽玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

正正正!

鉑金玩家

WallerHomie 發表於 2015-6-14 23:37
靚相,正!
ARM2滿電用到幾奈?

多謝

今日先入手...又只係略略咁聽下
今晚試下唔熄機..睇下聽朝得番幾多先

鉑金玩家

金耳朵金耳朵學員76-FC 藍寶石勲章

恭喜ching
我仲觀望緊,m2推力真係有驚喜

進階玩家

76-FC 藍寶石勲章

配k3003 ok?

鉑金玩家

month794613 發表於 2015-6-16 04:53
配k3003 ok?

我冇試過k3k.....

黑鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76-FC 藍寶石勲章

推力真係

銀級玩家

要治本必需重口味

keigo912 發表於 2015-6-16 13:05
推力真係

不過個音量掣真係好易奶野
SE5WAYR,HIFIMAN RE800