設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[雜錦碟] 全呂方精選 (3CD)

黃金玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
首次收錄呂方於華星唱片及華納唱片時期的經典粵語、國語歌曲48首
3CD經由音效技術ADMS處理: 歌曲包括:
(華星唱片) 聽不到的說話、從未如此深愛過、衹因我太痴、求妳講清楚
(華納唱片) 歷久常新、流浪花、地久天長、愛得真愛得深、彎彎的月亮、不捨得你
(華納-國語) 朋友別哭、愛一回 傷一回、愛飛翔、老情歌、不讓我愛妳

CD 1 (華星)
01. 聽不到的說話
02. 從未如此深愛過
03. 妳令我快樂過
04. 衹因我太痴
05. 痴戀
06. 聽不到的呼喚
07. 君心知我心
08. 求妳講清楚
09. 每段路
10. 愛令我變炭
11. 甜蜜十六歲
12. 情感意外
13. 同是寂寞人
14. 月滿抱佳人
15. 別了秋天
16. 未了緣

CD 2 (華納)
01. 歷久常新
02. 流浪花
03. 傳聞
04. 地久天長
05. 愛得真愛得深
06. 幽會
07. 天老情未老
08. 幾時愛我
09. 彎彎的月亮
10. 不捨得你
11. 沙沙的雨
12. 請你跟我走
13. 夜半經私語
14. 承受
15. 你的淺笑
16. 爭取時間

CD 3 (國語)
01. 朋友別哭 (國)
02. 愛一回 傷一回 (國)
03. 你改變我的世界 (國)
04. 彎彎的月亮 (國語版)
05. 不讓我愛妳 (國)
06. 多愛你一天 (國)
07. 不要在深秋說離別
08. 愛飛翔 (國)
09. 該給的愛 (國)
10. 老情歌 (國)
11. 既然愛了就不怕 (國)
12. 愛過就足夠
13. 只想遇到一個人(國)
14. 一簾幽夢(國)
15. 情深如我 (國)
16. 我找到自己 (國)

評分

參與人數 4威望 +80 金錢 +80 收起 理由
digiman + 10 + 10
sunboy + 50 + 50 精彩報告
dc903 + 10 + 10 精彩報告
kkfung + 10 + 10 超正!

查看全部評分

鑽石玩家

無睇錯啲話,全部都係舊歌,炒埋一堆,沒有吸引力

評分

參與人數 1威望 +50 金錢 +50 收起 理由
sunboy + 50 + 50

查看全部評分

我是個直言的人,有很多人都愛聽-美麗悅耳動聽的話,我做不到,黑就黑,白就白,這是我的個性

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

多首經典,有冇吸引力就視乎音質了

鑽石玩家

窮鬼

有興趣

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

CD1D歌好正,

白鑽玩家

買得過!

銀級玩家

ADMS.... 可否出SACD, 3只碟計平D還較有興趣.

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

michaeltsu 發表於 2015-8-29 00:41
ADMS.... 可否出SACD, 3只碟計平D還較有興趣.

呢類多碟精選target係大眾化巿場,如果出3SACD要賣貴好多
(Post76 Android 手機版送出)
ant9284

星級玩家

見到 CD 3 (國語) 冇晒興趣 !

評分

參與人數 1威望 +50 金錢 +50 收起 理由
sunboy + 50 + 50 絕對認同

查看全部評分

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章金耳朵銀耳朵學員76-FC 藍寶石勲章76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章

有興趣,只希望音質不要太差,同埋唔好大大盒!