設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: supergundam

[喇叭組合] B&W 800系 喇叭特性一問

進階玩家

76-FC 藍寶石勲章

我自己就好鍾意,不過自己去聽最好
devilfeifei 發表於 2009-10-19 21:55

哈哈, 已聽, 好鍾愛8系

進階玩家

76-FC 藍寶石勲章

其實我以買野既經驗,最好就買到唔駛個心15/16成日想升級既,如果唔係就成日有條刺係心.
仲有,買了推不起的喇叭也不怕,因為我們每天工作就是為賺錢,今天買不到心水後級,不代表明天,但買了的喇叭一用就可以十年以上,中 ...
andy88 發表於 2009-10-19 22:18

Thank you, 你的意見我會去問下Sales

進階玩家

76-FC 藍寶石勲章

得罪講句,用AV Amp就唔好用B&W 800系喇叭啦,完全都唔係嗰啲嘢,浪費咗對喇叭

買under 8系啦

講錯請諒
tailulu 發表於 2009-10-19 22:19

我想upgrade整個系統連Amp

進階玩家

76-FC 藍寶石勲章

同價錢一定804S好好多,如一百呎聽用804S應該少問題,不過一定唔可以用AV AMP(天龍A1HD)都唔得.可加前後級如PASS LABS,Luxman 509U,Gryphon diablo.
MR.HO 發表於 2009-10-19 23:52

Thank you, 我會買埋0的有力既Amp

進階玩家

76-FC 藍寶石勲章

What are the prices of Pass Labs X1, Luxman 509U, Gryphon diablo?

黃金玩家

PassLab X1 $3x,xxx.00  上一代
新型號 : XP-20 $5x,xxx.00

玩8系 要好多配合,  基本喇叭幾錢, pre-amp, power amp 就幾錢   1:1

真係想買805既, 可以等等, 會有805D 出場

進階玩家

76-FC 藍寶石勲章

PassLab X1 $3x,xxx.00  上一代
新型號 : XP-20 $5x,xxx.00

玩8系 要好多配合,  基本喇叭幾錢, pre-amp, power amp 就幾錢   1:1

真係想買805既, 可以等等, 會有805D 出場 ...
MartinTong 發表於 2009-10-20 06:59

really?{:5_76:}

黃金玩家

加左 Diamond高音 and Money

805d? 師兄知唔知有咩唔同?

cyberken 發表於 2009-10-20 09:53

進階玩家

76-FC 藍寶石勲章

十級認同, 一定浪費左804, 805s 足夠有餘.
cyberken 發表於 2009-10-20 09:50

如果這樣, 唯有影音分家, 先買對CM7配Onkyo NR-3007, 之後恢復元氣再買Stereo Amp+805s (Or 805D, 如真是有的話), 實行影音分家!!
805s配什麼Stereo Amp好?

黃金玩家

如果這樣, 唯有影音分家, 先買對CM7配Onkyo NR-3007, 之後恢復元氣再買Stereo Amp+805s (Or 805D, 如真是有的話), 實行影音分家!!
805s配什麼Stereo Amp好?
supergundam 發表於 2009-10-20 10:32

ML, Pass, Chord, ............................