設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: maner394

[高清播放器] 毒王赤貧介紹.VIDON BOX 窮人player 技術討論+簡易教學.........

1萬

黃金玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章

ikkjr 發表於 2015-10-15 21:51
Ming sir, 等你report

2舊水唔好等..........自己出report啦

黃金玩家

maner394 發表於 2015-10-20 00:32
又唔係貴,咁interesting買部試下囉

done 左喇 !  
有勞 nokia 師兄。
billy

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

唔該晒呀師兄!不過我落單嗰陣填咗唔使代升級喇!收到貨先自己整,係咪會好麻煩㗎?
(Post76 Android 手機版送出)

三潮玩家

76星級影音勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章金耳朵基本學員76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

lcknokia6680 發表於 2015-10-20 14:02
唔該晒呀師兄!不過我落單嗰陣填咗唔使代升級喇!收到貨先自己整,係咪會好麻煩㗎?
(Post76 Andro ...

無特別~~插LAN 線開機........大部份都係佢問你答問去慢慢升級.............
AV Room: Optoma CinemaX Pro, Vivdstorm S Pro 92", Yamaha RX-A4A, Ediscreation EC-5
Oppo 203 (老虎魚LPS 數字高級版)
JBL Studio 580, JBL Studio 520C, JBL Control X, Mirage OMNI FX, REL T9
Sine 30A, Talisman
Living Room: LG OLED65C7P, LG SoundBar SN7CY

黃金玩家

matthew 發表於 2015-10-20 16:39
無特別~~插LAN 線開機........大部份都係佢問你答問去慢慢升級.............

佢問你答, 去升級............. so simple and easy !  
upgrade 中途斷電有冇大穫野 ?
billy

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

想問問是否每部機盒內都有一個授權碼(1年高級功能),咁我係咪只要開封其中一部就入晒5個授權碼,定還是每部機入返自己嘅授權碼,咁入授權碼前是否5部都係入同一個戶口名呢???

另外在淘寶買,只要你確認收貨後,再評論好評,便可何服務員取 2年的12位密码,如買了5部就取10年的12位密码,咁嗰10年的12位密码,是否每部機都要入呀

1萬

黃金玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章

lcknokia6680 發表於 2015-10-20 19:53
想問問是否每部機盒內都有一個授權碼(1年高級功能),咁我係咪只要開封其中一部就入晒5個授權碼,定還是每部機 ...

是否每部機盒內都有一個授權碼(1年高級功能)?

咁我係咪只要開封其中一部就入晒5個授權碼,定還是每部機入返自己嘅授權碼,咁入授權碼前是否5部都係入同一個戶口名呢???
在機頂盒裡會有一張時長1年的會員充值卡,刮開背面的塗層會看到密碼,用戶登錄威動官方網站,在用戶中心- 我的會員裡點擊“立即訂單”即可進行充值。充值會員後即可使用針對會員開放的高級功能,例如藍光菜單導航,DTS-MA,TrueHD的無損透傳。

授權碼充值成功後,高級功能只跟你在http://cn.vidonme.cn 註冊的賬號的名下,不是跟 player 的,例如:你有 A B 兩部player ,你在 A player 上登陸賬戶後,就可以使用高級功能, B player你沒有登陸賬戶,你就不能使用高級功能。

請跟以下3個步驟做:
1. 註冊
VidOn Box需要用VidOn.me賬號登陸後才可以使用,國內用戶請一定要在http://cn.vidonme.cn 註冊賬號,這是我們專門為國內用戶準備的服務器,以後升級的時候不會被我大中華防火牆攔截,請注意跟http://cn.vidon.me的區別! .me的是國外服務器,以後升級有可能會因為防火牆的問題升級失敗!

2. 登錄
註冊號賬號後,在盒子初始化設置都完成後可以進行錄登,也可以先跳過,登錄的時候請勾選“我是中國用戶”。

3. 綁定
在機頂盒裡會有一張時長1年的會員充值卡,刮開背面的塗層會看到密碼,用戶登錄威動官方網站,在用戶中心- 我的會員裡點擊“立即訂單”即可進行充值。充值會員後即可使用針對會員開放的高級功能,例如藍光菜單導航,DTS-MA,TrueHD的無損透傳。

另外在淘寶買,只要你確認收貨後,再評論好評,便可何服務員取 2年的12位密码,如買了5部就取10年的12位密码,咁嗰10年的12位密码,是否每部機都要入呀?

12位密码不是入進 player,是進入http://cn.vidonme.cn,然後賬號錄登,然後把12位密码填入便可

你己向店舖服務員取了密碼嗎?

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

未呀!剛剛星期日先訂,唔知幾時會到,佢話係由順豐直送落嚟

1萬

黃金玩家

lcknokia6680 發表於 2015-10-20 21:21
未呀!剛剛星期日先訂,唔知幾時會到,佢話係由順豐直送落嚟

咁你想開一個戶口或5個戶口?

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

咁即係話我只要開一個賬戶先,再將呢5張充值卡同時入晒落同一個賬戶,然後當呢5部機做晒所有UPDATE等等嘅嘢,就將呢5部機進行同一個賬號登陸,係嘛??

同埋我想問綁定係咩嚟,有咩用,係咪一定要做ga!!