設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: ccting2009

[XB360] 等唔到啦, 我要魔女 !!

銀級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

其實你就明顯迷途~~~因為你D口吻似足SONY fans.....

兩機互有長短,亦互有fans,research根本係多餘。
自己睇最實際,我都叫你買機前黎搵我,即試比你睇又如何。
不過唔知由幾時開始,d人會認為濛查查= ...
marcolau 發表於 2009-10-31 05:10

thanks sharing
i also have 360 and ps3
but i buy 360 version
ps3 only will buy their exclusive game
TV: Sony KDL-46Z5500
AMP: Onkyo 607
SF: Klipsch RF-52
SC: Klipsch RC-52
SS: Scandyna Micropod SE
Sub: Klipsch XW300d
STB: MTV 8000D
BDP: Pioneer BDP-320 / Sony S370
Console: XBOX ONE / PS4

三潮玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年永遠榮譽會員勲章

我實會黎搵你, 畫面果D野我冇乜所謂, 高達果D擺明好似上一代game既畫面, D樹可以直穿過去既.. 如果我試到隻game唔掂我可能即刻打退堂鼓...
我唔係Fan. . . 你見我都係睇中高達同little big planet先諗PS3之嘛..
之前我o係人地屋企個個都係玩XO...見襯面都係咁講有XO live先有朋友...
我就硬係覺得XO D exclusive都係果推game(FPS誤)..... 中學果時有D唔好既經歷, D同學個個買SS, 我又走去跟人買, 之後發現佢地打果D 格鬥game完全都唔o岩我.. 但係PS果邊(唔關So唔sony既事). .就好多game我都想玩...勁後悔.
隔左一代(XO/PS2)放棄左打機....依家PS3有幾隻exclusive都中我, xo真係一隻都唔中...其他果D就誇平台..

鑽石玩家

山葉幫成員

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

我實會黎搵你, 畫面果D野我冇乜所謂, 高達果D擺明好似上一代game既畫面, D樹可以直穿過去既.. 如果我試到隻game唔掂我可能即刻打退堂鼓...
我唔係Fan. . . 你見我都係睇中高達同little big planet先諗PS3之嘛..
之前 ...
大佬John 發表於 2009-10-31 10:21

我開頭都係齋玩PS3, 一嚟我只玩日系game, 二嚟我以為會好似PS2一樣有無數嘅獨佔game, 點知我想玩果啲game大部份都喺360果邊, 最吹脹都係啲日系360game我喺北美呢度買美版機玩唔到, 最後都係要喺日本訂一部番嚟...而家都冇掂PS3喇.

我本人都係極度討厭FPS嘅game, 所以玩360都係只會玩日系game only.

三潮玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年永遠榮譽會員勲章

XO有邊D日系Game?

XO仲有咩獨佔? 我淨係知HALO果D

想玩既game:
little big planet
gundam 戰記
Assassain's creed
silent hill5
uncharted
resident evil5
batman aa

鑽石玩家

山葉幫成員

XO有邊D日系Game?

XO仲有咩獨佔? 我淨係知HALO果D

大佬John 發表於 2009-10-31 12:27

全部都係2D射擊:

雷電IV
雷電 Fighters Aces
Otomedius
蟲姬sama Futari
ESPGaluda II
怒首領蜂大往生Black Label Extra
Deathsmiles
Mamorukun wa Norowarete Shimatta
......

仲有延咗期好耐嘅Ketsui...

不過我相信你哋冇人會玩呢啲game.

星級玩家

鍾意飲咖啡, 鍾意煮咖啡 ... ... ...

76 榮譽VIP勲章

全部都係2D射擊:

雷電IV
雷電 Fighters Aces
Otomedius
蟲姬sama Futari
ESPGaluda II
怒首領蜂大往生Black Label Extra
Deathsmiles
Mamorukun wa Norowarete Shimatta
......

仲有延咗期好耐嘅Ket ...
MSZ 發表於 2009-10-31 12:56

其實我覺得主要都係睇大家鍾意玩Sony 定 Microsoft 嘅 game, 因為其他廠商做嘅, 最後有幾多獨佔真係有眼睇, 如果主要玩其他大廠主流game, 就真係Xbox, PS3唔夠RAM係不爭嘅事實, 唔夠RAM令到貼圖大幅減少, 真係一眼就睇出, 記得 Bioshock 出 PS3 demo, Take2比人插到飛起, 佢地即刻表明PS3 RAM 少, 唔係技術問題, 由呢此可見...

我都玩日系射擊, 雷電IV, Otomedius, 怒首領蜂大往生Black Label Extra, 隻隻都4舊幾......
MSZ hing, 隻蟲姬係邊度入呢 ?

三潮玩家

XO/PS3有冇邊隻game有50-100隻以上既AI o係一幅地圖上面走.. 呢方面我睇PS3會強D/failure rate細D..

鑽石玩家

山葉幫成員

我都玩日系射擊, 雷電IV, Otomedius, 怒首領蜂大往生Black Label Extra, 隻隻都4舊幾......
MSZ hing, 隻蟲姬係邊度入呢 ?
ccting2009 發表於 2009-10-31 13:50

小弟住喺加拿大, 無可奈何地一定要幫襯網上嘅game shop, 我習慣上play-asia.com或者yesasia.com度買.

隻蟲姬同埋ESPGaluda II未出, 蟲姬下個月尾就有貨, 我早就order咗喇.

1萬

鉑金玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

其實我覺得主要都係睇大家鍾意玩Sony 定 Microsoft 嘅 game, 因為其他廠商做嘅, 最後有幾多獨佔真係有眼睇, 如果主要玩其他大廠主流game, 就真係Xbox, PS3唔夠RAM係不爭嘅事實, 唔夠RAM令到貼圖大幅減少, 真係一眼 ...
ccting2009 發表於 2009-10-31 13:50

不過隻UNCHEATED2 貼圖精細到呢.....
所以靚唔靚好睇開發商功力
MY BLOG:http://gvgame.blogspot.com/

如何玩盡手上器材呢?

如何調出平衡聲音呢?

1萬

鉑金玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

而我覺得畫面方面兩部機可說係差不多,(如果咁汁著少少分別,建議換條302電線比TV用,話唔定仲大感觸 )
睇GAME出機吧
MY BLOG:http://gvgame.blogspot.com/

如何玩盡手上器材呢?

如何調出平衡聲音呢?