設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: alancll

[1080高清電視] 又身痕又頭痛, 49吋的選擇,已入手Pan記CX700

銀級玩家

PhantomGTR 發表於 2016-1-22 19:22
恭喜晒!!!
(Post76 Android 手機版送出)

師兄有冇picture setting心得可參考吓?

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

alancll 發表於 2016-1-23 00:02
師兄有冇picture setting心得可參考吓?

師兄太客氣了,我因為剛搬屋,只係用咗一個月,而且忙於執屋,見佢有嘢睇,連到線就算了。暫時只係用古河 8 字插,wattgate 頭,散線咁做了條線俾佢用住先。
SnakeOil OS in Ediscreation's Haydn > Denafrips GAIA > Rockna Wavedream DAC > icOn4Pro V4 > Nord One SE UP NC500DM Stereo > Volent VL3
平衡隔離牛: Wilmer; LPS: Ediscreation
USB: Ediscreat

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

YYSKY 發表於 2016-1-13 19:15
我至重要係,麗音選擇,在搖控器上要有獨立制,否則不考慮,LG係無的,新款唔知。 ...

cx700都好似無獨立制

黑鑽玩家

alancll 發表於 2016-1-22 16:59
$8500 入手, 尋晚送到
請問點樣睇部機睇咗幾多個鐘? 另外有無師兄有recommended setting參考? {: ...

我都想知點睇開左幾多個鐘, 用之前check plasma果D key唔work

信興師傅開過一次我睇, 得D代碼, 無寫係hour

黑鑽玩家

alancll 發表於 2016-1-22 16:59
$8500 入手, 尋晚送到
請問點樣睇部機睇咗幾多個鐘? 另外有無師兄有recommended setting參考? {: ...

岩岩搵到, 唔知work唔work,
但plasma果個我係部G10試過是work的

Panasonic的工程模式進入方法具體是:
先把聲音調到0,然後進入功能表定時關機調成15或30分鐘,然後退出功能表,同時按下TV的“-”和遙控上的屏顯鍵(螢幕顯示service1的內容),再同時按下TV上的“-”和遙控上的靜音(螢幕顯示servic的內容),再按遙控上的數位3(螢幕顯示hours:00000就是使用時間)。

For Plasma
按著電視機的減音量制不放,再同時按遙控器上的info制三下,跟著不需按任何制,
約兩三秒後便自進入工程模式,這時畫面左上角會出左一個表,唔駛理佢,
然後按"2"制兩下,便會出現不停轉換紅綠藍白畫面.
http://digital.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=11970020&amp[/url]

銀級玩家

so0072002 發表於 2016-1-28 12:12
岩岩搵到, 唔知work唔work,
但plasma果個我係部G10試過是work的

唔駛架, 設定入面有個function睇到架喇, 個日信興師父上黎睇, 用咗42個鐘, 因為我都睇咗三日佢先上黎, 應該都唔係陳列品喇.
今晚返屋企再check吓邊個function再上黎update.

黑鑽玩家

alancll 發表於 2016-1-28 13:06
唔駛架, 設定入面有個function睇到架喇, 個日信興師父上黎睇, 用咗42個鐘, 因為我都睇咗三日佢先上黎, 應 ...

好呀, 我都想睇下, 師兄唔該晒

黑鑽玩家

alancll 發表於 2016-1-28 13:06
唔駛架, 設定入面有個function睇到架喇, 個日信興師父上黎睇, 用咗42個鐘, 因為我都睇咗三日佢先上黎, 應 ...

師兄係咪講衣度? 張圖點解讀?

銀級玩家

so0072002 發表於 2016-1-28 17:38
師兄係咪講衣度? 張圖點解讀?

係呢度喇,睇第四項,21小時,開關16次

黑鑽玩家

alancll 發表於 2016-1-29 02:43
係呢度喇,睇第四項,21小時,開關16次

衣個數字可唔可以重置?