設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
返回列表 發新帖
樓主: sccyan

[電源線] 過年前執紙箱,PS Audio AC12

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

yuppi 發表於 2016-2-1 14:16
千其吾好去數字台買二手, AC12 全部假貨.

O Really? 我今日上數字台睇見到最近二手成交左3條

另溫馨提示,我上威達買AC12時,佢地仲有AC10賣,但貨量唔多,有興趣嘅Ching可上去睇睇
(Post76 Android 手機版送出)
AMP   :Pioneer SC-LX89
BDP    :Pioneer BDP-LX88
Front   :KEF R300
Centre :KEF R200C
Atmos :KEF R50 x 4
SUR    :M&K SUR-95T
SUB    :JL Audio D-110

1萬

鑽石玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

sccyan 發表於 2016-2-1 15:34
O Really? 我今日上數字台睇見到最近二手成交左3條

另溫馨提示,我上威達買AC12時, ...

呢度有 Ching 之前已經證實過係流野,個賣家都在 76 放過⋯⋯

冇計,淘寶高仿四五百有一條,實在太好執所以好多人搵食。
千其吾好迷信..
75-X9500G
AV: BOSE 900 Soundbar + 700 拾仔 + 700 surround
Music:  Playback Designs
Speakers: Mordaunt-Short
AMP: KCT + FPB-300C
[img]http://ha1.seikyou.ne.jp/home/jun/gifani/halo.gif[/i

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

yuppi 發表於 2016-2-1 16:03
呢度有 Ching 之前已經證實過係流野,個賣家都在 76 放過⋯⋯

冇計,淘寶高仿四五百有一條,實在太好執 ...

Oic, 咁條友食水都好深喎,賣成2000幾一條,好在我係威達買,應該唔會係流嘢掛

1萬

鑽石玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

sccyan 發表於 2016-2-1 17:07
Oic, 咁條友食水都好深喎,賣成2000幾一條,好在我係威達買,應該唔會係流嘢掛
(Post76 Android ...

一定吾會,放心。
千其吾好迷信..
75-X9500G
AV: BOSE 900 Soundbar + 700 拾仔 + 700 surround
Music:  Playback Designs
Speakers: Mordaunt-Short
AMP: KCT + FPB-300C
[img]http://ha1.seikyou.ne.jp/home/jun/gifani/halo.gif[/i

鉑金玩家

sccyan 發表於 2016-2-1 13:44
你好Ching, 等小弟試真啲再同你回覆啦

Thank you Ching

進階玩家

恭喜師兄,小弟都係用ac12 and dectect power center, 有問題想問,你power centre 會唔會耐唔耐斷電,而籃燈不停閃,睇說明書話以防電壓不穩,次次都要掹電再接好煩,有方法disable 呢個function MA? Thanks

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

airkidd 發表於 2016-2-1 20:27
恭喜師兄,小弟都係用ac12 and dectect power center, 有問題想問,你power centre 會唔會耐唔耐斷電,而籃 ...

你好Ching,有試過呀,開頭都唔知点解,点知有日我部電視無啦啦自己著機&按乜制都無反應,Dectet斷電&閃燈,以為電視電源供應有問題,之後將電視插去普通拖板,部電視同Dectet正常返,以為已解決問題,点知第二日Dectet又閃過,之後試下將Xbox個電源插去普通拖板,電視插返Dectet,之後就無事,個Dectet無再閃過,直到而家都好穩定,開心使用中!!我部Xbox係日本買返嚟,要用變壓器,所以應該係個變壓器影響到,之後睇返說明書,原來Dectet係唔可以插任何電源處理及濾波裝置,包括變壓器!!而先前有位Ching都係插遊戲機出事,佢嗰部係PS3,之後佢將PS3插去另一拖板就解決左問題!!所以Ching個可以睇睇你插去Dectet嘅裝置,試下邊個會影響到,應該可解決問題

進階玩家

sccyan 發表於 2016-2-2 08:31
你好Ching,有試過呀,開頭都唔知点解,点知有日我部電視無啦啦自己著機&按乜制都無反應,Dectet斷電&閃燈 ...

謝謝回覆,今晚試下先

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

airkidd 發表於 2016-2-2 21:07
謝謝回覆,今晚試下先

唔洗客氣