設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: leeon

[討論] 灣仔聲X閣這樣做生意!等執!

黃金玩家

Leeon師兄唔好潛水!
請問在你哪裡樓下CD店訂到哥哥SACD未?取貨未?價錢如何?!
不論錄音是何相
聽歌一定要正相

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

我從來都無幫親過呢間鋪,因為我好少過海,在商言商以我所知每次出sa都係一套咁攞(鋪頭),舉個例如果呢位老闆已經幫客訂咗10隻哥哥10姐姐,一套有5款咁計,d靚仔靚女就比人攞晒,變相佢要責貨30隻,咁如果你做老闆訂咗10隻,再攞5隻自己賣,條數你自己計喇!

評分

參與人數 3威望 +70 金錢 +70 收起 理由
lamwaikit007 + 50 + 50
kl122002 + 10 + 10 絕對認同
相位王 + 10 + 10 精彩報告

查看全部評分

黃金玩家

leeon 發表於 2016-3-13 19:47
緊係出奇,第一隻碟係分開賣點解要迫人買埋其它碟。第二我去其它鋪點解可以只訂哥哥梅姐SACD?第三你係聲X ...

請問在你哪裡樓下CD店訂到哥哥SACD未?

已經取貨未?

價錢如何?

如果在你拿不到哥哥或不是原價,便要還聲威閣老闆一個公道!
不論錄音是何相
聽歌一定要正相

1萬

白鑽玩家

老而不

相位王 發表於 2016-3-16 20:55

還乜公道呀,
唔覺家下多左D人訂唔到碟會忽然自已發狂抹黑人地咩? 幾乎次次出呢SACD時都有一兩單.
如果唔知而跟住發神經就真是中伏
試過次次都被唔同人當左係唔同鋪頭的打手, 如果係真的, 我一早發左達la

有時我好疑惑係唱片公司 / 代理 / 批發行, 定還是某些鋪的打手做野.
少少無里頭, 又無咩根據而言,
如果小店向來只取好少貨 (以家下市道大多40-50張而言, 但對方只取20-30張) ,  
唱片公司 / 代理 / 批發行 覺數字細於時找人有機會去挑起老世條根, 老世中伏之後被網上抹黑.
老世睇到, 或者都會被知道. 佢一改, 旁人即知網上說的是真的,
自然有人唔再去, 又或者有人借勢追打, 搞野令老世賺得更少.
如果係假的, 老世更無奈, 唔知點做...
最後得翻少量熟客, 又做唔住bye bye .

唱片公司 / 代理 / 批發行 少左呢個, 佢地仲可以利誘D向來可以大食的鋪去再入多少少.
大食的鋪可以再同平少少去入CD, 或者自已忽然開倉 自已賺返俾自已.

上面係無咩根據, 你當我抹黑又得,
不過計落, 如果是唱片公司 / 代理 / 批發行 自出自賣,
開的是批價或者是市面店價的話, 真是做爛市, 叫人地取貨的小店唔使做.
呢種手法, 有些東西(不只唱片) 都是在做.  不過我地未必察覺.

最後都係果句
想平就等無number, 等2手, 等hifi展, 等拋貨價.
一係就平時同老世神心D, 有多D交流, 有個人情價.

評分

參與人數 6威望 +110 金錢 +110 收起 理由
dc903 + 10 + 10 絕對認同
mankit9998 + 10 + 10
mzbmzb + 10 + 10
Cheong448 + 20 + 20 絕對認同
相位王 + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

還是好音樂最好.

黃金玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

我間中都都有上去買碟,老闆態度ok,吾覺有問題。

評分

參與人數 2威望 +60 金錢 +60 收起 理由
dc903 + 10 + 10 大家心得

查看全部評分

黑鑽玩家

巴打,我又吾係專業打手廿四小時係度浦咩.相片巳上傳實有人幫聲Ⅹ閣又話呢樣果樣.事實擺在眼前! ps:無number版末出

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

黑鑽玩家

公吾公道大家有眼睇到,其它鋪點解又可以你地制定自稱係一套CD再拆散來訂,點解呢?抽水果D巴打去晒邊,你地鬼殺咁嘈架!

銀級玩家

如果受訂後再屈客買一套就老X都唔得,事先講明都算係先小人後君子!正如餐廳話唔可以自帶酒水但佢賣好貴,客可以選擇唔去,但入唔到去在門口罵街,呢種行為.....自己諗!

黑鑽玩家

哈哈哈,聲X閣支持者出場

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

其實唔駛咁勞氣,自由市場係咁架啦,你唔中意佢咪幫襯第二間,又唔係必須品
Headphone AKG712pro
2ch Magico S1
AV Jamo THX Select combo