設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: freeman2006

[討論] 846想升UE18pro

銀級玩家

timmy81 發表於 2016-5-11 14:42
18係公價貨, 價錢黎計幾間都唔會差得遠..
但幾間隻公模把聲都有少少分別
最好去試晒先.  ...

之前問過價有間3個英文字母的公司最平

唔記得咩名

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

freeman2006 發表於 2016-5-12 06:02
之前問過價有間3個英文字母的公司最平

之前問過代理,d_a唔係佢地嘅分銷商,唔會有digital scanning呢個服務比d_a嘅顧客
(Post76 Android 手機版送出)
買碟時間多, 睇碟時間少

銀級玩家

jasonfussy 發表於 2016-5-12 09:32
之前問過代理,d_a唔係佢地嘅分銷商,唔會有digital scanning呢個服務比d_a嘅顧客
(Post76 Android 手機版 ...

digital scanning係近呢一年先有.
不過而家做CM就一定做digital scanning.
so far我做耳印果陣係灣仔做都冇投訴, 好FIT
UE CM應該係ECT總代. 如果係ECT總代, 照計DMA係佢地既分銷商黎喎
但我記得DMA係冇DS呢個服務, 咁要睇下其他有賣UE CM既有冇DS

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

timmy81 發表於 2016-5-12 14:08
so far我做耳印果陣係灣仔做都 ...

本港引入 Digital Scanning 技術好似是另一個代理

自己耳機自己校  3D掃瞄、客製調音UE耳機新技術

http://www.price.com.hk/news.php?id=4049

鑽石玩家

so far我做耳印果陣係灣仔做都冇投訴, 好FIT
UE CM應該係ECT總代. 如果係ECT總代, 照計DMA係佢地既分銷商黎喎
但我記得DMA係冇DS呢個服務, 咁要睇下其他有賣UE CM既有冇DS

UE 係思維代理!! 不是ECT!!

依家要digital scanning 好似得UE 同WESTONE 先有!!

因好似暫時得思維先有!

我3月尾先訂了UE 18 PRO!

如果思維有搞PROMOTION就可係搞個間店即場做!!

如不是就要到時上代表會做digital scanning!!

訂UE CM耳機我等左3星期就有貨了!!

用digital scanning 整好FIT!!

補充內容 (2016-5-12 16:13):
我對UE整digital scanning都係上思維代理度整!!

銀級玩家

Angus1028 發表於 2016-5-12 15:55
UE 係思維代理!! 不是ECT!!

依家要digital scanning 好似得UE 同WESTONE 先有!!

ching正解, 我都記錯左.
當地如果而家做CM有DS梗係用佢啦, 上年AV SHOW我親身見過, 比做耳印好.
避免左好多人為錯誤, 3個星期算好快了.
我等左個半月. 足足等多你一倍時間

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

freeman2006 發表於 2016-5-6 15:13
其實我最主要想換GE原因唔係音質,而係隔音

SHURE846 出到街要教到好大聲先聽唔到出面周圍d嘈音

有冇試用過耳棉呢,我都係用846耳棉,隔音OK堝,又有低音,我換埋條原裝線,用HPC-MX

銀級玩家

kleung 發表於 2016-5-12 20:07
有冇試用過耳棉呢,我都係用846耳棉,隔音OK堝,又有低音,我換埋條原裝線,用HPC-MX

...

耳棉唔舒服...

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

freeman2006 發表於 2016-5-12 21:22
耳棉唔舒服...

銀級玩家

kleung 發表於 2016-5-12 20:07

...

耳綿/CM兩樣野黎
未上cm前搵左一大論搵對啱自己既耳綿
上左cm後冇再用過耳綿,冇再聽過其他入耳了
IEM可以借比朋友聽
CM借唔到,sor