設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
返回列表 發新帖
樓主: sineadeddie

[討論] 旺角 得記 低質女人

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

原来是指得記,我以為是德發地庫間店。
(Post76 Android 手機版送出)

黑鑽玩家

takeishi 發表於 2016-7-18 09:42
呢間野D態度就係咁架啦. 西口西面咁. 正常架.
佢D價錢更是西口價. 見到我都西口. 貴到離地. 我 ...

講西點都唔夠節拍( 生意手法) , 我經驗係, 星期5 見到有隻碟想買, $199 xrcd ,諗住趕時間,屋企已有普通版,明天再去, 到星期6 打去叫佢留, 晏d 去買, 去到攞貨埋單價$230 , 都比錢啦, $30 豪比佢算, 仆佢過街再下星期3 再去, 標番$199 ! 老實講, 生意唔係咁樣卦,唔打去hold 好過啦, 一隻新 cd 咋, 唔係2 手黑膠,出面全部一樣嘅野! 掉轉講, 德記係貴d ,唔評論人事作風態度,但我係深水埗同佢地睇同一隻2 手黑膠, 質素,保養真係好大分別....買隻又跳線又炒豆炒到暈嘅,盞激氣!

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
takeishi + 10 + 10 YEAH~

查看全部評分

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

manid903 發表於 2016-7-18 14:18
講西點都唔夠節拍( 生意手法) , 我經驗係, 星期5 見到有隻碟想買, $199 xrcd ,諗住趕時間,屋企已有普通版 ...

節拍~當然唔駛多介紹啦. 佢除左西口之外. 重要係賤爆. 這個是常識. 有番咁上下買碟經驗既人都知. 如果晌度開個POST整個賤人磅. 我諗節拍一定攞冠軍.

黑鑽玩家

takeishi 發表於 2016-7-18 14:57
節拍~當然唔駛多介紹啦. 佢除左西口之外. 重要係賤爆. 這個是常識. 有番咁上下買碟經驗既人都 ...

上次無計, 因要買果隻sacd 已停產,局住SHM xrcd, 好似得佢有.....但現在我試試轉了玩膠, 選擇多了很多choice,唔檸使搵氣受!

黃金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

我就咁諗,有時態度呢d野好主觀,除非係一面倒嘅極端負評,好似信鵝地庫哨牙佬,咁耐以黎,從冇C hing話撐佢,否則都係各取所需,曹操都有知心友,關羽都有對頭人

評分

travelbooy + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

根據唱片機本法,民歌蔡琴Salute真情流露淡淡幽情愛的根源不實行「斷貨唔出」制度和政策,保持原有的「長賣長有」制度和方式,五十年不變

銀級玩家

講西點都唔夠節拍( 生意手法) , 我經驗係, 星期5 見到有隻碟想買, $199 xrcd ,諗住趕時間,屋企已有普通版 ...

謝謝CHING分享, 我已多年沒幫襯過節拍, 怎至行入去都少, 直接行去WW店.  既然長年維持同一個態度, 作為消費者都有呢個權利, 繼續去第二間買都唔會幫襯佢.

至於得記, 我上去不多, 但印象中次次都係呢個女人看舖, 買過兩次野, 執到幾草既外國45吋, 但都係收錢找錢, 沒交流. 與之前旺角CDW既SALES都一樣, 板起面, 唔想講野個款~ (但唱片真係亁淨冇炒豆既)

買唱片既都不是要求有賓至如歸的服務態度, 但打開門做生意既, 又真係唔需要嬲晒全村人既~

評分

takeishi + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

買碟為樂

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

許諾 發表於 2016-7-18 15:21
謝謝CHING分享, 我已多年沒幫襯過節拍, 怎至行入去都少, 直接行去WW店.  既然長年維持同一個態度, 作為消 ...

係好既實有人讚. 唔好既就實有人鬧. 好正常.
威威店的確係抵讚. 我都通常幫親佢買野. 佢唔會好似節拍咁賤價咁成日抬高個價.
起碼人地老老實實做生意先呀.

鑽石玩家

之前,有個師兄開個節伯這話題,真係被人橙到上天花板,好多人會去睇嘢,但唔買嘢,睇吓佢賤成點……

評分

參與人數 1威望 +50 金錢 +50 收起 理由
sunboy + 50 + 50

查看全部評分

我是個直言的人,有很多人都愛聽-美麗悅耳動聽的話,我做不到,黑就黑,白就白,這是我的個性

黑鑽玩家

許諾 發表於 2016-7-18 15:21
謝謝CHING分享, 我已多年沒幫襯過節拍, 怎至行入去都少, 直接行去WW店.  既然長年維持同一個態度, 作為消 ...

對了, 兩者比較, 我不滿劏羊古營商手法多過西臉!

黑鑽玩家

DragonI 發表於 2016-7-18 14:10
原来是指得記,我以為是德發地庫間店。
(Post76 Android 手機版送出)

得記玩膠;得發玩cd