設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: ghablymok

[請教] Player 選擇

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

marco511 發表於 2016-8-30 21:29
玩住3.5慢慢升感受變化
(Post76 Android 手機版送出)

用住3.5MM都好~

一下子去到咁盡好快又身痕~
DENON天龍AVC-X4700H
KEF R100
KEF 3005SE
KEF Q50A

UE 18 PRO

星級玩家

POWER 發表於 2016-8-31 10:20
用住3.5MM都好~

一下子去到咁盡好快又身痕~

慢慢玩,樂趣多
唔一定要一味上

專業玩家

gl2k1 發表於 2016-8-31 08:54
傳聞只係 AK70 和 3 系支援, 睇定 d 好

可以去問邊個??
有啲怕貨尾好快被清貨

進階玩家

POWER 發表於 2016-8-30 14:49
CHING用咩線去換2.5MM頭?

同埋2.5MM會唔會要多D線芯先出到應有既聲嫁? 我唔識~

我一路用緊一條大陸造嘅4芯"純銀"線, 雖然應該唔會好純, 但so far 我都幾滿意佢嘅聲。

原本果條線係3.5頭, 早排有少少接觸不良於是我就剪咗3.5果邊, 直接拎去一個舖頭轉2.5mm平衡頭, 半個鐘攪惦。

我條線原本都係四舊幾人仔。

進階玩家

另外早排又身痕換咗部desktop平衡Amp, 都係拎條原廠Sennheiser線轉XLR4平衡頭。仲平, 一舊水攪惦。

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

老妖 發表於 2016-9-2 01:18
我一路用緊一條大陸造嘅4芯"純銀"線, 雖然應該唔會好純, 但so far 我都幾滿意佢嘅聲。

原本果條線係3.5 ...

咁又幾抵WO~

出面最平都過千~

邊度可以試下? THX
DENON天龍AVC-X4700H
KEF R100
KEF 3005SE
KEF Q50A

UE 18 PRO

進階玩家

POWER 發表於 2016-9-2 09:18
咁又幾抵WO~

出面最平都過千~

盲入架咋

最初我係TF10pro機斷斷哋, 我買條百零蚊Fiio線, 都發覺聲有改變。

之後覺得16pro又真係低音太多(聽demo時唔會覺得咁), 所以先盲入呢條銀線想去改善, 結果都ok。

幾百蚊當試下都ok。

新仔玩家

我剛剛收到早前訂的ue rr,好正
依家都揀緊player
黎緊會試下ak300&320 同埋venturecraft 既player...
之前試過安橋,我自己唔太鐘意。。。
(Post76 Android 手機版送出)