設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[討論] 分享幾套自己鍾意嘅馬田史高西斯電影

銀級玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
美版 賭城風雲
港版 狂牛
港版 盜亦有道
港版 華爾街狼人
港版 不赦島
港版 海角驚魂
港版 的士師機
2016-09-17 13.35.46.jpg

評分

參與人數 2威望 +30 金錢 +30 收起 理由
jc2ssych + 10 + 10
SonSon + 20 + 20

查看全部評分

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

我都有7套喎
(Post76 Android 手機版送出)

評分

參與人數 2威望 +30 金錢 +30 收起 理由
jc2ssych + 10 + 10

查看全部評分

銀級玩家

shingyin 發表於 2016-9-18 22:45
我都有7套喎

c兄妳就好啦,套華爾街有紙套,好靚……
仲有一套,娛樂大亨,我又係超中意……不過呢套好似冇出blu ray,再加上冇中文字幕嘅blu ray..
我最中意嘅頭三位,
1,娛樂大亨
2,賭城風雲
3,華爾街狼人

銀級玩家

下次我再post埋昆頓塔倫天奴嘅blu ray……

銀級玩家

971931 發表於 2016-9-19 01:49
c兄妳就好啦,套華爾街有紙套,好靚……
仲有一套,娛樂大亨,我又係超中意……不過呢套好似冇出blu ray, ...

另外想請問c兄你隻無間道風雲有冇中文字幕咖?

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

971931 發表於 2016-9-19 01:55
另外想請問c兄你隻無間道風雲有冇中文字幕咖?

無間道風雲冇中文字幕架,但係我有港版DVD,我用軟件將廣東話字幕抽出嚟,然後用OPPO 藍光機外掛字幕睇。

另外,我都訂咗娛樂大亨美版藍光,到時又可以外掛字幕睇啦

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
jc2ssych + 10 + 10 用家心得

查看全部評分

銀級玩家

1)盜亦有道 (至愛)
2)賭城風雲
3)海角驚魂
50 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼

鑽石玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

很難得師兄有興致分享 Auteur 的 collection,我也來加入一下!

李安納度是小弟最欣賞的美國男演員,他與 Martin Scorsese 也合作過一些大片。

Gangs of New York (2002)
Aviator (2004)
The Departed (2006)
Shutter Island (2010)
The Wolf of Wall Street (2013)

1. Shutter Island (2010, 加版鐵, year of release: 2010)

2. Gangs of New York (2002, 加版鐵, year of release: 2010)

3. Aviator (2004, 英版鐵, year of release: 2014)

裡面也有我很愛的 Cate Blanchette

4. The Wolf of Wall Street (2013, 捷克版鐵, year of release: 2014)

5. The Departed (2006, 英版鐵, year of release: 2015)

稍後再跟各位分享幾部羅拔迪尼路與史高西斯合作的電影。

評分

參與人數 1威望 +20 金錢 +20 收起 理由

查看全部評分

NO WOMEN, NO KIDS.
That's the rules.

銀級玩家

jc2ssych 發表於 2016-9-22 12:29
很難得師兄有興致分享 Auteur 的 collection,我也來加入一下!

李安納度是小弟最欣賞的美國男演員,他與  ...

c兄,
首先多謝你加分比我牙!
我又係好中意李安納度D電影,
同樣亦好喜歡''娛樂大亨''呢套戲……
佢演出既4套真人真事嘅電影,
我全部都好喜歡,同反睇好多次,
包括捉智雙雄,華爾街狼人,
復仇勇者,當然最喜歡都係娛樂大亨……
佢演一個患有強迫症,帶點抑鬱自閉症嘅角色演得非常神似,好睇。
後段嘅聽証會又係非常精彩好睇。

黎緊李安納度又會接拍一套真人真事的電影,片名跟書名一樣,名叫''24比利''
內容係講一個患有人格分裂嘅人,改編自真人真事。
本書我都有買,但未有時間睇……
對上演個套娛樂大亨又係講佢患有精神病,
所以我相信呢套戲絕對岩哂李安納度演,

2016-09-22 13.18.11.jpg
2016-09-22 13.19.19.jpg
2016-09-22 13.23.07.jpg

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
MansonT + 10 + 10 我都有睇24個比利,真係好想睇下佢點樣演繹.
jc2ssych + 10 + 10 用家心得

查看全部評分

1萬

行動組版主

半專業貓奴

76 榮譽版主勲章76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

jc2ssych 發表於 2016-9-22 12:29

李安納度是小弟最欣賞的美國男演員,他與  ...

講開又講, 上星期先有充裕時間睇隻行版華爾街狼人, 都係2,3年前作品啫, 點解D畫質咁差