設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: 小瑟

[流行曲] 忍忍忍......最終都係忍唔到....Beyond UPM24KCD

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章

我想買林憶蓮,$199 是心理關口,唔知旺角會否平少少?
(Post76 Android 手機版送出)

高級玩家

76-FC 藍寶石勲章

小弟一直都有一個疑問...  唔知係唔係小弟呢隻碟嘅問題...
不過冇理由買多隻同樣嘅碟嚟做測試

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

alexlcw 發表於 2016-9-22 22:32
小弟一直都有一個疑問...  唔知係唔係小弟呢隻碟嘅問題...
不過冇理由買多隻同樣嘅碟嚟做測試 ...

我那張也有同一問題,就第一首海闊天空, Intro 左右音壓大細已經不隱定, 後面部份歌曲間中亦有同樣情況, 我開頭以為插頭鬆咗, 點知係隻碟聲有事....用耳機一試就知.

其實整體亦覺粗聲, 所以林憶蓮那張或華納再出這系列我不會買了!

黑鑽玩家

首情人完全咁掂,家駒把聲變晒!

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

聽左師兄講的早班火車,第一次聽係小朋友訓哂交,自己係廳細細地聽左幾首,的確可以聽得出混音的兄弟係想將CD中的最高規格及整體既 Dynamic Range 提高的。

另外師兄講早班火車的問題,老實講,大細聲係大機喇叭就咁聽係非常非常之難聽得出來的,即使之後我已知係邊個位L channel細聲左都好,係大機都係好"放大 "咁哄耳仔埋去對喇叭先聽到。但如果將cd rip左file放入耳機一聽,就真係聽到原來係1:04" 呢一至二秒L Channel原來都跌左一跌的,耳機聽就明顯好多呢。

以技術層面上,UPMCD的出現的確係完全充分地利用到CD最大的"效能"的一個新制式,所以小瑟會同買左憶蓮UPMCD的老友借佢隻碟來做多次測試(買就唔好勒),  到時就知究竟呢次係個別事件定係點情況先。

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

Msupe兄..........小瑟買架炸, 邊有可能咁Q比我搵到76先得架!!! 雖然我都真係好想呢~~

評分

參與人數 1威望 +8 金錢 +8 收起 理由
Msuper + 8 + 8 壇主你76多兄弟麻,可能幫到手!哈哈哈.

查看全部評分

一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

5萬

總版管

victor_wong 發表於 2016-9-22 13:50
我想買林憶蓮,$199 是心理關口,唔知旺角會否平少少?
(Post76 Android 手機版送出) ...

頭先見到好似係209呢~~~
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

星級玩家

憶蓮隻UPM24KCD made in japan真係好聲喎,
應該買來聽.

5萬

總版管

尋日約老友飲茶順道借碟,終於到手,依家聽緊"還有",非常對辦。

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

Post76玩樂網.

1萬

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

小瑟 發表於 2016-9-25 09:21
尋日約老友飲茶順道借碟,終於到手,依家聽緊"還有",非常對辦。
(Post76 Android 手機版送出) ...

直頭對辦。

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
窮小子 + 10 + 10

查看全部評分