設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: dezispop

[DAP播放器] 輕度喪智!RWAK380 combo簡單開箱

黃金玩家

vicentk 發表於 2017-2-15 23:48
有機會真係想聽下

總有機會

黃金玩家

聽咗一晚, 組織緊聽感, 人生第一次玩RW MOD, 同native combo對比係屬於整體提升, 玩開copper / SS嘅巴打, 如過保絕對值得試試, 基本上係一部AK新flagship

黃金玩家

雖然耳聽為實,但愈用得耐AK,再加上MOD埋機,愈覺得自己似水魚。

一部AK380 combo,RW Vinnie用Cardas料重新接過internal wiring同PO & BAL位,再輕輕搞吓電線,連底板chips都冇郁過,MOD機質素提升嘅幅度,竟然類近AK240升AK380 combo嗰個range,AK marketing同product development team係咩玩法?賺埋賺埋咁多錢俾manager飛嚟飛去又請media去headquarter參觀乜乜乜,第一步點解唔搞好晒佢回饋真用家?喂阿哥根本唔關house sound調音事喎!

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
vicentk + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

黃金玩家

做男人千祈唔好跪, BTW我都係爬文睇你share RWAK240先出手 haha

星級玩家

有時我會諗, example:
產品 A 價錢 $10,000, 產品 B 價錢 $25,000.
產品 A mod 到接近或者超過產品B, 要$10,000.

如果個師傅係高手, 咁哩個決定係非常明智的~! 哩$10,000, 抵俾~!
我個人完全唔同意你係喪智, 反而覺得係明智~!

我自己都會俾人 mod 自己d 結他, effect 同埋d amp. 係真係係抵好多的~!
重點係, 隻聲只有我有, 是獨有的~!!!!

BTW, enjoy your NEW toy,

黃金玩家

perrybee 發表於 2017-2-16 16:05
有時我會諗, example:
產品 A 價錢 $10,000, 產品 B 價錢 $25,000.
產品 A mod 到接近或者超過產品B, 要$10 ...

MOD完可以skip AK新機/chord hugo

星級玩家

叻仔。

其實有好多好多好多音樂人(結他手),佢地d 結他,effect 同 amp 都係mod 過晒。

黃金玩家

perrybee 發表於 2017-2-16 20:29
叻仔。其實有好多好多好多音樂人(結他手),佢地d 結他,effect 同 amp 都係mod 過晒。 ...

Finger style有乜外國正碟推介?

星級玩家

dezispop 發表於 2017-2-16 20:37
Finger style有乜外國正碟推介?

你search Tommy Emmanuel(acoustic guitar) & Tuck Andress(electric guitar hollow body),我自己係聽佢地的。

評分

參與人數 1金錢 +10 收起 理由
ph0381 + 10

查看全部評分

黃金玩家

整體RWAK380 combo BAL out聽感,聲音更通透,較正常版本暖少少,micro detail更突出,人聲推前,較正常版本從容自然。

高中低頻fuller sound,飽滿度唔係加少少嗰隻,係upgrade一個層次,解決AK薄聲問題。

而最明顯提升範疇,個人認為三方面,音場、Bass同泛音。