設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: aj2008

[音響配件] [開箱簡文] 光速入門 ㄧ Lightspeed CLS309

星級玩家

其實對件産品有冇興趣同售價都有關,如何超出左跟本唔會看這個Post, 所以跟本就應該同件野加埋實價Post 出來!

黃金玩家

Pocket 發表於 2017-4-1 09:46
其實對件産品有冇興趣同售價都有關,如何超出左跟本唔會看這個Post, 所以跟本就應該同件野加埋實價Post 出 ...

都認同同理解
如果售價跟本超出預期, 講到再高質都無用
加上有的用條線都過萬 但都講到"入門""抵玩"

玩家們 不是都想用最低成本得到最大提昇嗎?

音響不是平有平玩嗎?

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

Pocket 發表於 2017-4-1 09:46
其實對件産品有冇興趣同售價都有關,如何超出左跟本唔會看這個Post, 所以跟本就應該同件野加埋實價Post 出 ...

我都覺得係,真係想買既應該試過岩先,唔通半價但買左返去原來唔鐘意既,又多件二手區貨物

評分

參與人數 1威望 +5 收起 理由
jiauboy + 5 Agreed

查看全部評分

銀級玩家

Aria Audio Limited

Dick0810 發表於 2017-4-1 09:36
Ching 用繄咩線入309呀? 是否應該用"最堅/好力"果條?

光速廠方建議使用原廠跟309電線入光速,以先取得平衡音色為根基,

各位師兄想調音色,各款名牌電線都應用在光速的輸出位去器材

黃金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

Dick0810 發表於 2017-4-1 09:36
Ching 用繄咩線入309呀? 是否應該用"最堅/好力"果條?

我用緊條ps audio ac5 英頭 入309, 尼條已經係我屋企認為最“好力“ 果條。
可能因為佢係美國牌子, 跟机果條係美頭, 吾啱我環境。

銀級玩家

aj2008 發表於 2017-4-1 15:07
我用緊條ps audio ac5 英頭 入309, 尼條已經係我屋企認為最“好力“ 果條。
可能因為佢係美國牌子, 跟机 ...

大哥,如有需要,跟機電線可送回雅詠音響,免費更換至13A頭,或加錢升級到古河頭

另外有如大哥所講,現在用了"好力"嘅線入309,那麼六個出口都會有了"好力"特性,聲音就"有機會"變得不夠中性.........如想調校"柔情"聲音時,有機會較困難

黃金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

Suprabird 發表於 2017-4-1 15:45
大哥,如有需要,跟機電線可送回雅詠音響,免費更換至13A頭,或加錢升級到古河頭  

另外有如大 ...

有d咁既樹!
Ok喎, 下週去試下換先
Source: VPI, Lumin, Naim, Moon, Line magnetic
Amp: Mark Levinson, ARC, Audio note, Fezz
Spk: ATC, Falcon, Proac, Raidho
Cables: AH, AQ, Zu, Inakustik

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

Suprabird 發表於 2017-4-1 15:45

另外有如大 ...

依,你都玩forum架,wahaha

銀級玩家

Szelong 發表於 2017-4-1 18:18
依,你都玩forum架,wahaha

大哥,Service吓啲用家嘛

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

Suprabird 發表於 2017-4-1 20:13
大哥,Service吓啲用家嘛

幾時得閒service下我呀,我想試809呀