設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: victor_wong

[討論] 小收穫 大公開 (3月12日 日版 鉄板燒 實物圖)

鉑金玩家

76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

victor_wong 發表於 2013-5-5 21:20
毒癮發作, 訂得一次, 總有第二次, 再嚟四隻無中字, 但中字外掛成功靚片. Terms of Endearment (常在我心間) ...

The Cave好睇, 不過我都係得DVD

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章

Collection 發表於 2013-5-9 01:43
The Cave好睇, 不過我都係得DVD

Hello Ching 很久冇見你啦,你好嘛!? {:9_435:} 隻 the cave 套戲好睇但又好黑,碟方面感覺上同 DVD 其實分別唔太大,港版 DVD 有少量 SF,BD 就有埋美版的導白,不過很老實說,其實意義不太大,有番好過 cut 咗,港版 DVD 有 DTS,其實聲已經唔算差,只係 BD 有 PCM 5.1,感覺上通透少許,是少許,襯 H X V 3000 日元兩隻,如果搵唔到其他碟,呢隻可以做後備去配其他選擇。{:9_434:}

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
Collection + 10 + 10

查看全部評分

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章

再來兩隻日版, 明日帝國 和 盛女日記, 前者人人話唔好睇, 但我敢講, 呢套係咁多套 007 當中, 我睇得次數最多的, 有上天, 有落海, 有拳頭交, 有槍戰, 有笑料, 應有盡有, 仲有香港明星, 只入一隻係因為試下有冇中字, 因之前有 CHING 入量子殺機, 有中字, 於是一博, 哈, 中咗, 有港式中字, SF 都有, 相信我會有機會入多幾隻, 呢隻聲畫都很好, 跟美版不相百仲,而 盛女日記, 我喜歡到渾, 又博到有中字, 但感覺上似台字多一點, 而呢套聲畫都好靚, 收貨有餘,唔駛捱貴貴港版,在海外,係咁上下啦。

001.JPG 002.JPG 003.JPG 004.JPG 005.JPG 006.JPG 007.JPG 008.JPG

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

victor_wong 發表於 2013-5-13 06:56
再來兩隻日版, 明日帝國 和 盛女日記, 前者人人話唔好睇, 但我敢講, 呢套係咁多套 007 當中, 我睇得次數最 ...

好嘢, 又多兩隻日版中字.

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章

shingyin 發表於 2013-5-13 22:11
好嘢, 又多兩隻日版中字.

嘻嘻,希望陸續有來。我哋呢 D 等平貨人,真係一等就幾年架。

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章

開心入韓鐵,約 $500 港元,唔知算唔算貴,順手補影第一集 DSC_0002.jpg DSC_0004.jpg DSC_0005.jpg

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
Collection + 10 + 10

查看全部評分

星級玩家

我等你放碟

星級玩家

鉑金玩家

76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

victor_wong 發表於 2013-7-9 07:28
開心入韓鐵,約 $500 港元,唔知算唔算貴,順手補影第一集

約 $500港元寄到比你甘遠, 重要安全無事, 超值la

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章

Collection 發表於 2013-7-10 00:17
約 $500港元寄到比你甘遠, 重要安全無事, 超值la

個 ebay 賣家都是在加拿大, 所以比較近,如果唔係就比較麻煩了,昨晚開了來睇,感覺上同美版分別唔太 大,但加長版就 唔駛入 code 就真係方便。過百美金我就唔會考慮了。