設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[PS3] 求救~PS3 壞了~

進階玩家

76-FC 藍寶石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
我部機係60GB版本,頭果批,尋晚打打下突然熄機,
之後紅燈不斷閃,之後再開,隔幾秒再自動熄,重複又重複.......
我睇之前個教學post,成部拆散,以為唔夠散熱膏,搽完之後都唔得,
我仔細聽聽,一開機果下風扇轉左兩秒,之後靜哂,每次都係,
唔知有無人試過,請各位幫幫手.........
PSN: KE725
Xbox Live: KE724
Xbox360/PS3 : COD4, COD5, COD6, COD7, COD8

特別行動組版主

聽BEYOND得永生

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

60GB,應該過晒保養喎~
去sony度整不如買過部
師兄可以問吓心兄或者定兄,唔知有無計?
亞祺,BEYOND教信徒,聽BEYOND的歌長大,流住BEYOND的血,經[一次意外]得以看破凡塵,豁達人生,自此致力宣揚BEYOND精神,亦希望將崇拜BEYOND的態度,用於每一件事,仍在努力中......

星級玩家

你同我一個月前的情況一模一樣。
我是40GB (2007年12月買的),已過保養。
拎去sony放低檢查,收$100檢查費。
第二日有師傅打俾我話係底板燒左,冇得整。

佢俾左個offer我:
用$1440買一部ps3 slim的機,不會連手制,
HD會用番我舊機的40GB,而新機會format個HD,冇晒之前既save...
保養只有3個月。

由於我驚3個月後又壞過,唯有破財買部全新ps3 slim 250GB ($2599),
在sony shop要連game,所以買左COD MW2.   佢會回贈番$100檢查費俾你。

好似好多人都遇到燒底板...
而家d遊戲機真係搵笨!

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

60G通常有野壞都難整,因為冇咩料.......整唔到

行動組版主

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

如果係水貨,恭喜你,日本有得維修,不過要比錢!

如果係行貨,你比完錢佢都只會答你無得整,對底版,然後就同上面師兄所言一樣,比個offer你買吉機,但絕不優惠,買過部吧!

不過你開過機,就算比SONY,佢都只會推推推,當TOTAL LOST吧!

星級玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

我都係60G...驚驚地TIM

行動組版主

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

SONY 條文, PSP login 過 非本地 (日本/美國/歐洲) 的 Playstation Store 都唔受保,60G 壞左的話,大家都係 "算吧啦"

進階玩家

76-FC 藍寶石勲章

五該多位師兄意見,小弟已經購入新PS3!
PSN: KE725
Xbox Live: KE724
Xbox360/PS3 : COD4, COD5, COD6, COD7, COD8

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

我部60G(水貨, 玩得2年保養都已經無咩分別)都係咁無o左...
不如買返部FF XIII版啦!
電視:Panasonic 55HX900H / Samsung S61B
擴&藍:Yamaha RX-A2080 & Oppo UDP-203
前中後/天花:KEF E305/T101
重低:Cambrige Audio X301

鉑金玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

只得最舊版本先至可以玩返 PS2 game...........我都好怕我嗰部會壞
在籠裡出生的鳥,認為飛翔是一種病。
Birds born in a cage think flying is an illness.
- Alejandro Jodorowski