設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: pbtour4il

The Monkey King 3【西遊記: 女兒國】BD

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

kitman688 發表於 2018-5-30 17:56
對換咗之後港幣203元

咁喺德發地庫買平啲喎!

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

Cogor 發表於 2018-5-30 17:58
咁喺德發地庫買平啲喎!

因大半個月前問過德發話冇訂呢套戲!

鑽石玩家

76-FC 綠翡翠勲章

剛剛睇左一陣,嘩!八戒被掉上天空果段!天空喇叭低頻呀!少有少有!

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

Cogor 發表於 2018-5-29 23:55
試了美版dtsX未?

睇完美版,畫質就真係頂哂班,冇嘢可投訴,而聲音我覺並未到天碟質數,只可講ok唔錯,因套戲係有些少埸面低頻動態唔多到位争小小咁,但其餘大部份場面低頻是正的,另現場空間感的像真度重係差小小,冇d鬼佬大片咁自然,但總括都係收貨有餘!

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

kitman688 發表於 2018-6-3 20:07
睇完美版,畫質就真係頂哂班,冇嘢可投訴,而聲音我覺並未到天碟質數,只可講ok唔錯,因套戲係有些少埸面 ...

唔知點解,港版dtsX跟Dolby Atmos差好遠,無論低頻及動態,dtsX嘅對白勁細聲,Dolby Atmos各方面都拋離好多,但港版畫質我覺得,唔喺咁清,人嘅輪廓喺可以,但周邊環境景物好矇。
dts Headphone X有無試?
你不如搵隻港版2D試試,有齊dtsX及Dolby Atmos

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

Cogor 發表於 2018-6-3 22:27
唔知點解,港版dtsX跟Dolby Atmos差好遠,無論低頻及動態,dtsX嘅對白勁細聲,Dolby Atmos各方面都拋離好 ...

我從來不喜歡用headphone ,所以冇試呀!但我會再買港版,睇完再報告!

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

kitman688 發表於 2018-6-5 18:01
我從來不喜歡用headphone ,所以冇試呀!但我會再買港版,睇完再報告!

我未買美版
dts headphone  X幾好玩,模擬7.1.4

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

kitman688 發表於 2018-6-3 20:07
睇完美版,畫質就真係頂哂班,冇嘢可投訴,而聲音我覺並未到天碟質數,只可講ok唔錯,因套戲係有些少埸面 ...

推薦另一套華語美版dtsX,新版《三少爺的劍》
此版dtsX混音簡直頂班,弦樂配樂包圍感極強,質感密度高,非常耐聽,大音壓下都唔覺得嘈
由於喺武俠片關係,會有大量兵器揮動及金屬碰撞聲,效果非常埋身,碰撞嘅聲音唔會刺耳,但就非常埋身,有時都會縮一縮

畫質也不錯{:9_423:}

1萬

白鑽玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

港版 (西遊記三部曲, 3藍光碟套裝) Street Date: 15 Jun, 2018
Pre-Order Price :  HK$255
Full HD 1080
Widescreen, AVC
DTS-HD MA 5.1, Dolby Digital 5.1, Dts X
語言 : 粵語、國語
字幕:中文繁體/簡體、英文字幕選擇

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

pbtour4il 發表於 2018-6-9 09:33
港版 (西遊記三部曲, 3藍光碟套裝) Street Date: 15 Jun, 2018

Pre-Order Price :  HK$255

喺咪三集都有dtsX/Dolby Atmos?