設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: anthony.figure

[線材] Duelund 2.0 rca to 3.5mm for Hugo 2

星級玩家

Chubill 發表於 2018-11-7 09:24
我好有興趣試下portable既地盒

咁去買音神個地盒啦~

星級玩家

cyalex 發表於 2018-11-7 01:01
本來評論他人私事就唔太好
但又請原諒小弟好奇
加上貼得出嚟就可以畀人討論架啦

值唔值我覺得值,當然我唔介意俾師兄試完然後你自己衡量。
而且相對屋企套私伙個價錢我自己私心地認為係平嘅。
而且我個人角度係唔覺得麻煩(放入袋,手錶轉歌。
方便過用dap,機都唔使望。Iphone X照用,錶照睇,6 plus繼續做轉盤)

星級玩家

tubeamy 發表於 2018-11-7 10:48
Ching 你話果套野值吾值和好吾好聲?呢啲好個人的野,我好想Ching你也整返一套試試,我也好想聽下你搵到 ...

Thx師兄!
其實我唔介意評論,真心。
但係響友台同呢位師兄並唔係真心討論,由其係友台睇到失真放大失真再放大,我真心嬲左。
原因係我個駁法只係係轉盤(digital out)———>Clock———>Dac(lineout同俾電)———>Amp。
但係就俾人胡亂放大,又假又剩。如果認真討論,點解我連我套野個走法都唔問或者拎出黎傾?
定係我讀書個陣所定義嘅係錯?
討論應該係偏離主題?

————以下寫嘅係For Chord————

如果對上個位師兄響友台個啲叫真討論,咁我唔應該響朋友鋪頭或者見到有師兄玩mojo話推唔郁隻鋼仙。要同佢講駁個尿袋,佢聽完都覺神奇?

唔應該以為hugo2第一粒燈係深藍色,Hugo 2隻牛係寫5V2.1A都唔知。(over有機會shut down,用Lps推Hugo 2嘅師兄唔知有無睇數值,過推電會點,大家去外國台睇,相對人地好去討論研究,有時候唔係相去外國台吃香啲,而係人地係真係傾件野同研究點樣玩到盡,大家share配搭,我課金反黎test都開心)

24小時後開Desktop都無聽過。
3.5mm係1/8 phono out,6.3mm係1/4 phono out,rca係analog out都唔知。
Lineout雖然係3vrms均一,但係rca會相對好嘅原因自己理解,我費事再講。
詭異嘅係友台有人同我講3.5同6.3mm係無分別。
究竟個邊咁多位師兄除左盲罵之外有無睇說明書?
而前呀Sir都得好,而家都一生受用(Read the fxxking manual)。
好多人都係睇完討論區話好,review就買。
究竟買之前試過未?買反黎點樣玩盡佢?

————以上寫嘅係For Chord————

Ok當我駁amp失真啦。
咁dap去hugo 2都係失真,咁我應該點用Hugo 2做dac?
所以屋企部dave係咪都唔應該駁mac?
所以電腦唔應該駁電?
所以dac唔應該駁amp?

如果真心討論我歡迎,但係無了解過件事就先踩人一腳,升左自己上一級先,我難啲接受。

以前大家都捆綁,點解而家又有問題?
最詭異係友台啲版友話我駁amp失真,但係佢地有個post又推大家玩amp喎,而且金磚係phone out出(哦~原來係要金磚phone out出amp(dap amp———>amp就唔失真嘅。咁我學到到好多野啦)

銀級玩家

anthony.figure 發表於 2018-11-7 13:03
Thx師兄!
其實我唔介意評論,真心。
但係響友台同呢位師兄並唔係真心討論,由其係友台睇到失真放大失真 ...

Ching 你真係知  "3.5mm係1/8 phono out,6.3mm係1/4 phono out"  呢個1/8同1/4係乜嘢表示?

星級玩家

jbengof 發表於 2018-11-7 18:13
Ching 你真係知  "3.5mm係1/8 phono out,6.3mm係1/4 phono out"  呢個1/8同1/4係乜嘢表示? ...

師兄你都有睇到個說明書?
我唔解釋,請用轉插。
希望唔會係Volume無變嘅答案

銀級玩家

anthony.figure 發表於 2018-11-7 18:40
師兄你都有睇到個說明書?

我當然有睇說明書. 我想知道你理解呢個1/8 同1/4何解

如果你和 Volume 轉插拉上關係 恐怕你睇唔懂說明書

星級玩家

jbengof 發表於 2018-11-7 18:43

咁如果唔明,你可以contact客服。
老實說我唔清楚各位師兄而家問係用黎挑起事端定真心討論。
請原諒我無禮,因爲我真係無心機再答任何野。

星級玩家

jbengof 發表於 2018-11-7 18:43

如果你和 Volume 轉插拉上關係 恐怕你睇唔懂說明書 ...

不如咁講,我聽得最多係插邊個頭都同一Volume係同一個聲量,我唔知部分人認為大聲左叫好力咗。
最少我用老豆到而家嘅amp都唔係咁。所以我真係唔想再覆,而且師兄你都係有心挑事端黎玩。
咁講又明唔明?

銀級玩家

anthony.figure 發表於 2018-11-7 18:51
咁如果唔明,你可以contact客服。
老實說我唔清楚各位師兄而家問係用黎挑起事端定真心討論。
請原諒我無 ...

我都同你講 "3.5mm係1/8 phono out,6.3mm係1/4 phono out"這1/8同1/4絕和和 Volume 轉插無關 你對說明書咁清楚 再說明一次有乜問題?

星級玩家

jbengof 發表於 2018-11-7 19:02
我都同你講 "3.5mm係1/8 phono out,6.3mm係1/4 phono out"這1/8同1/4絕和和 Volume 轉插無關 你對說明書 ...

請睇私訊,我唔介意討論,但係玩火頭就不如直接見面講。
我而家就放左工,絶對就到師兄你時間。
放心,我唔打嘴炮,架生我隨身,你要知嘅我當面答你。
因為我唔知師兄你本身係個post到想搞到變罵戰定點呀。

—更新—

我估師兄你想玩火頭多
可以咁理解嘛?