設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: Martinkfc

[藍光播放機] Pionner LX500 比咗訂無貨比唔緊要,退訂退到唔見影(update 28/2happy ending)

鉑金玩家

76-FC 黑鑽石勲章

個post係我開,應該有責任告知俾版友知道今天AV life寫字樓嘅正式回覆如下:
1. operation manager Mr Albert Leung 已跟我聯絡,查詢我嘅情況同跟進(態度有禮貌想解決事件嘅),首先他說明了荃灣分店已經29/1 上咗退款申請,而AV life會計部亦都數天內寄出退款支票去銀聯。
2.他解釋因為銀聯不設電話hotline, 他們只是靠email往來,同時機構設於海外有半天時差,Mr leung 說有三四次追問銀聯情況,銀聯回覆AV life 17/2已把商戶退款支票過賬至銀聯發咭公司,至於銀聯退至持咭人還要時間處理,希望我能耐心等候,我答OK fine 等埋最後呢個星期銀行工作天,他有再次表示歉意。
所有以上對話是正面的態度好的,其實一早係咁就唔洗麻煩到呢位梁先生,我可以等埋呢星期,至於記者訪問暫時hold住,特此通知版友們,星期五銀行結算時間再通知結果,感謝各位關注呢個post

鉑金玩家

76-FC 黑鑽石勲章

Martinkfc 發表於 2020-2-25 22:17
個post係我開,應該有責任告知俾版友知道今天AV life寫字樓正嘅正式回覆如下:
1. operation manager Mr Al ...

我只是消費者退款是應得的,之前我講過當訂金已經無咗我講過如退到訂我把退款捐出俾弱勢社群買防疫用品之用,我依舊 實踐呢個承諾,稍後把單據post出嚟。如果AV life 有心 挽救自己形象, 不妨有樣學樣貢獻吓社會,大家應該條氣會順D😂

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
Ken134547 + 10 + 10 超正, 一定要加分!

查看全部評分

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

Martinkfc 發表於 2020-2-25 22:24
我只是消費者退款是應得的,之前我講過當訂金已經無咗我講過如退到訂我把退款捐出俾弱勢社群買防疫用品之 ...

師兄, 我覺得又唔需要為左閒言閒語同銀紙作對既...
LG CX55
Denon AVC-X8500HA + MultEQ-X
Wharfedale EVO 4.4 + 4.CS + D330
FB: RGB山洞原人的玩物

鉑金玩家

76-FC 黑鑽石勲章

issachar 發表於 2020-2-25 23:05
師兄, 我覺得又唔需要為左閒言閒語同銀紙作對既...

都唔係呀,因為我當訂金比人食咗,我公開講過退到咪當做善事囉,我每年獅子會捐老人院買月餅都萬萬聲, 喜靈洲戒毒會買吓 臘腸潤腸買粽都唔少,疫情咁嚴重 弱勢社群真係好慘,呢個政府咁高明,有能力又唔出心出力香港人更辛苦😂

評分

參與人數 3威望 +30 金錢 +30 收起 理由
giskim + 10 + 10 好人
Ken134547 + 10 + 10 超正, 一定要加分!
kelvinsin + 10 + 10 俾個Like你啦

查看全部評分

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

Martinkfc 發表於 2020-2-25 23:15
都唔係呀,因為我當訂金比人食咗,我公開講過退到咪當做善事囉,我每年獅子會捐老人院買月餅都萬萬聲,  ...

唯有贈多師兄一句 "好人一生平安" 啦...
LG CX55
Denon AVC-X8500HA + MultEQ-X
Wharfedale EVO 4.4 + 4.CS + D330
FB: RGB山洞原人的玩物

鉑金玩家

76-FC 黑鑽石勲章

issachar 發表於 2020-2-25 23:31
唯有贈多師兄一句 "好人一生平安" 啦...

客氣了

鉑金玩家

76-FC 黑鑽石勲章

每日更新:戶口依然末見數X3天

鉑金玩家

76-FC 黑鑽石勲章

每日更新:戶口依然末見數X4天

鑽石玩家

76-FC 綠翡翠勲章

師兄唔搞到自己咁緊張,放鬆。

鉑金玩家

76-FC 黑鑽石勲章

LoMichael@G 發表於 2020-2-27 20:11
師兄唔搞到自己咁緊張,放鬆。

唔係因為我知不少人留意,我開咗個頭我有責任收尾,今天梁生再講銀聯再出問題,他們入錯號碼😳,唔緊要銀聯知道個case會麻煩,即時人手追蹤個case, 再次修正。 結果係銀聯終於有能力手持入數証明Ref no 比AV life 說明中银香港已經收款, 不過都係客未收到錢,唔緊要代表住AV life 公司的梁生一直態度一流負盡全部責任,我再明天中午追銀行囉,明天銀行結算時間再通知各位版友。

由一件咁簡單完全唔覆雜之事,搞到一層又一層咁重覆錯誤犯錯,全因官僚多層架構,每人責任 點到即止再推比下家部門,我覺得理應人事制度上,行政上絕對改革,我係銀聯商戶我小本公司退錢比客官方話十四天,其實已經預鬆起碼七日,我自己客從來沒有問題過,這是問題晶結。