設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[合併式擴音機] 窮人升級兩聲道amp

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 綠翡翠勲章76 榮譽貢獻勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
無錢買110週年版,唯有買部平價版

評分

參與人數 5威望 +113 金錢 +113 收起 理由
chrischan0630 + 10 + 10 恭喜哂Ching
YUYIUCHUNG@G + 3 + 3 恭喜哂Ching
keke323 + 80 + 80 恭喜哂Ching
ChoiCF@FB + 10 + 10 恭喜哂Ching
LOENDFANS + 10 + 10 恭喜哂Ching

查看全部評分

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

2500已經好正啦!!!

黑鑽玩家

師兄,呢部打咗折都唔平啦

鉑金玩家

前年友誠問2500NE,只有一間有貨,萬8都唔肯比我,轉咗買金仔E270,PMA A110咁正,即賣咗金仔,賣埋TEAC DAC,錢夠買A110.

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章

差幾千的話未拎就真係要轉返 A110,對比上唔止跳一級

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 綠翡翠勲章76 榮譽貢獻勲章

bbc701 發表於 2020-12-29 15:50
差幾千的話未拎就真係要轉返 A110,對比上唔止跳一級

其實我考慮左好耐,但我都決定2500NE
A110以聲計的確係hifi D,
但同我平時聽既歌不是太夾
反而2500NE既聲粗獷D岩口味D
推我對垃圾NHT C3夠做有突,用A110浪費左
而且去到A110呢個價位,我又唔會考慮Denon了

btw多謝師兄意見

銀級玩家

去到兩萬幾三萬到Luxman ,金仔比Denon,馬仔更好

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
cakecake + 10 + 10 認同到一個點呀

查看全部評分

鑽石玩家

EricTse@FB 發表於 2021-1-8 09:55
去到兩萬幾三萬到Luxman ,金仔比Denon,馬仔更好

的確係,所以我話如果去到A110個價位我會選擇Luxman, 金仔果D

銀級玩家

我以前用過一部經典名器Luxman 放大器啲聲圓潤滑質素聲音接近膽機表現好過依家所謂Denon 馬仔旗艦機
Luxman金仔做機質素好認真堅持好聲唔似依家啲放大器賣點只玩外形同聲音無關嘅設計
依家啲放大器賣得貴唔代表一定好聲
denon馬仔以前就真係正機依家已經大不從前
馬仔原班設計師都老到退休同走開去另一間公司做設計音響
依家嘅馬仔係幕後飛利浦設計師設計
Denon到咗80年代都開始走下坡無咩兩聲道出直到被收購後先出番兩聲道貴機
但兩品牌合併後啲機越賣越貴但質素唔成正比

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章

cakecake 發表於 2021-1-8 12:27
的確係,所以我話如果去到A110個價位我會選擇Luxman, 金仔果D

其實真係唔係好明,到底係以聲音表現為基準,還是以品牌二手價先行,你都係去試聽吓先,其實以每個人負擔得起嘅價錢,買到自己合適就OK,並不是只睇牌子,何況你自己都買咗部 Denon,只睇品牌應該人人都買大菠蘿及 playback design 啦😭

而且你咁樣嘅諗法都係直接買金仔吧,玩品牌優先,Denon 應該唔係你杯茶但到浪費咗萬幾蚊,免得一兩個月之後又要放二手