設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: Eddieyan

[AV擴音機] Anthem 同好會

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

今日我都正式成為Anthem用家,Y記5200冇貨,M記8805又唔太岩口味,所以盲沖呢部70,一直以來都係玩開架妹,今次就係沖住一句話,玩過鬼妹返唔到轉頭玩架妹😂,希望可以慢慢玩好佢啦

評分

參與人數 6威望 +199 金錢 +199 收起 理由
Ep-71 + 9 + 9 恭喜Ching!!!
hangshun + 30 + 30
pac + 80 + 80
mingcheung + 20 + 20 超正, 一定要加分
Eddieyan + 10 + 10
fishbone8822 + 50 + 50

查看全部評分

白鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章76 榮譽貢獻勲章

Benip 發表於 2022-2-8 19:08
今日我都正式成為Anthem用家,Y記5200冇貨,M記8805又唔太岩口味,所以盲沖呢部70,一直以來都係玩開架妹, ...

真快手👍👍

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

AskaLung@FB 發表於 2022-2-8 19:26
真快手👍👍

經過Y記5200既一事,令我深知道手快有,手慢冇既道理,由其係而家晶片短缺下,好多型號都缺貨或者停產,如果我手快呢個機位就係5200,而唔係70

黑鑽玩家

Benip 發表於 2022-2-8 19:08
今日我都正式成為Anthem用家,Y記5200冇貨,M記8805又唔太岩口味,所以盲沖呢部70,一直以來都係玩開架妹, ...

放心,你如果鍾意Y嘅DSP空間感,

你會發覺Anthem畀到嘅係自然嘅空間感

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

茶母 發表於 2022-2-8 21:42
放心,你如果鍾意Y嘅DSP空間感,

你會發覺Anthem畀到嘅係自然嘅空間感

初次接觸,之後多多指教下,如何玩好部機,另外想請問下用60同70既師兄用邊款平衡線可以介紹下,謝

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章

最近有Anthem 既兄弟問用咩後級夾到Anthem聲底,大家可以分享下用緊咩後級,等大家有個參考,我用ATI後級,聽落就無問題啦

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

我就用Parasound同埋Sensa sound

鑽石玩家

Benip 發表於 2022-2-8 21:52
初次接觸,之後多多指教下,如何玩好部機,另外想請問下用60同70既師兄用邊款平衡線可以介紹下,謝 ...

沒有通用, 看什麼後級什麼喇叭

比較低音染, 聲音還原度高, 中性又抵玩可由Canare L4E6 玩起

不可一不可再, 向毒品說不, 向後級說不..
係...不能得一部咁小...

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

由300開始玩,跟著换710﹐剛upgrade1140﹐包圍感比710大左一個圈,音效比710更detail﹐每一代都有進步,最明顯係包圍感同連貫性,好鍾意佢今代睇番啲只有普通Dolby 5.1或無Atmons嘅舊戲,set番用Dolby Surround或DTS Neural:X出﹐深度、包圍感、空間感都真係做得好好,正呀喂!

今代個ARC Genesis比上一代有更多野可以做fine-tuning﹐睇黎真係要花啲時間慢慢玩

唯一要投訴就係咁多代都係用隻膠膠remote﹐同埋官網啲Firmware Version真係update 得好慢。。。

黑鑽玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 綠翡翠勲章

fishbone8822 發表於 2022-2-10 22:28
沒有通用, 看什麼後級什麼喇叭

比較低音染, 聲音還原度高, 中性又抵玩可由Canare L4E6 玩起

骨兄 請問配返邊隻頭抵玩?