設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: alleelarry

[高清播放器] 探討線材對 AppleTV 4K 帶來的影響

鉑金玩家

三星玩樂勲章

alleelarry 發表於 2022-1-23 19:29
美國 Harmonic Tech VD-10 電源線成品線用 Hospital 英式插頭的話,賣街價會相宜好多既!五呎又會平詔七 ...

請問呢條唔係改善畫質為主嗎?
因唔識DIY  成品線係咪地庫都有得賣?
謝謝回覆

黑鑽玩家

ChRISLaU814 發表於 2022-1-23 18:54
買下買下就攪到咁 ,依家主要都係玩串流,玩串流經驗得出係電源,個地同鐘最緊要,所以都主要向依方 ...

謝謝分享!請多些來76吹水🙏🏻

你嘅實戰分享可以幫到我行少啲冤枉路,唔使估估下,成日要摸着石頭過河!

我都想玩鐘,但發子彈射唔出!無論我如何上網做搜尋,最後都係返去cybershaft op20/21!  況且個鐘有壽命,我擔心自己長命過佢,咁就唔好啦😂

黑鑽玩家

kingyan 發表於 2022-1-23 20:32
記得帶埋我去

😃當然會預埋你啦!我最鍾意見識人哋啲毒物,然後毒死自己!

黑鑽玩家

alleelarry 發表於 2022-1-23 19:24
所謂發燒之路就係咁,正如當日我都無諗過要換線,仲要係貴過部 Player 本身既價錢,總而言之,係負擔得起 ...

樓主所言甚是!我當初開始玩,學網上教學,黃金比例,買配件,不需要超過器材10%!當初買千零蚊一條線,我都覺得貴!痴線嘅咩!

誰知道,原來要解鎖器材嘅潛能,打開潘多拉之盒,係唔可以跟住呢一個定律!之後便…..😂

當然,器材嘅潛能被發揮到盡嘅時候,咁就要換器材!但最屈機嘅係,其他周邊產品又要upgrade! 一個無止境嘅提升!高山之後還有高山!真crazy!  但玩到攰時就要唞一唞!

黑鑽玩家

Ssalem 發表於 2022-1-23 19:06
如果唔駛下下發燒級
入門級 1千元內電源線
想提升聲音質素

其實師兄可以試下,去數字台,買二手線材!玩一輪,如果發覺冇料到,又或者唔啱口味,咁咪掉返出去套現!

當然有啲人呢,一定要買新嘅!咁就冇辦法!

1萬

行動組版主

電影愛好者x優惠探索者

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

Ssalem 發表於 2022-1-23 22:13
請問呢條唔係改善畫質為主嗎?
因唔識DIY  成品線係咪地庫都有得賣?
謝謝回覆 ...

電源線對聲畫都有幫助既,始終而家片源都比較清,高低反而無聲音咁容易察覺得到,初玩個陣真係比 Netflix 個片頭嚇左一野,成品線好多地方都有得賣既,唔想自己攪既的話,76 Store 就有套裝賣,有無得淨係買電源線,可以試問下佢地!
Gundam Theatre (3.5th Generation Home Entertainment System)
TV: Sony KD-65X9500G / KD-65S9000B, Pre-Amp: Oppo HA-1, Amp: Pioneer SC-LX901
4K Player: UDP-LX800 Music Server: Soundgenic HDL-RA2HF
Speaker: JBL(Array 1000, LS-Center, Control-X) + Mirage(Omni 150)
Power Cord: Sound From Heaven Energy II Power Cord, MS Power Cord (Oppo Edition), DC Power: EAhibrid PureDC-B1

1萬

行動組版主

電影愛好者x優惠探索者

leroy76 發表於 2022-1-23 22:56
其實師兄可以試下,去數字台,買二手線材!玩一輪,如果發覺冇料到,又或者唔啱口味,咁咪掉返出去套現! ...

都係一個方法,不過自己很少買二手野,要平的話就試下自己DIY
Gundam Theatre (3.5th Generation Home Entertainment System)
TV: Sony KD-65X9500G / KD-65S9000B, Pre-Amp: Oppo HA-1, Amp: Pioneer SC-LX901
4K Player: UDP-LX800 Music Server: Soundgenic HDL-RA2HF
Speaker: JBL(Array 1000, LS-Center, Control-X) + Mirage(Omni 150)
Power Cord: Sound From Heaven Energy II Power Cord, MS Power Cord (Oppo Edition), DC Power: EAhibrid PureDC-B1

1萬

行動組版主

電影愛好者x優惠探索者

其實師兄可以試下,去數字台,買二手線材!玩一輪,如果發覺冇料到,又或者唔啱口味,咁咪掉返出去套現! ...

初初玩第一代家庭影院,SALES 都有講佢好貴既佢有,入門既佢都有,初玩都係搵平野玩下先,好玩之後先返去搵佢再買,咁老實既 SALES 真係好少見得到!

鉑金玩家

三星玩樂勲章

新手有玩2手的
線真係無所謂
但就見2手唔係咁多入門又有8字頭的放售

鉑金玩家

三星玩樂勲章

alleelarry 發表於 2022-1-23 22:56
電源線對聲畫都有幫助既,始終而家片源都比較清,高低反而無聲音咁容易察覺得到,初玩個陣真係比 Netflix ...

見到有連 Gold Lexus X 8k HDMI 套裝賣
但本身最近淘換左魔獸條 4K 2.1線
暫冇打算再換
亦唔知換左有冇升級感