設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: beerboy

[高清播放器] 4k UHD blu ray Ripper

1萬

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

kingyan 發表於 2022-4-24 13:57
呢件正
https://nandeaudio.com/product/ultra_silent_ripper/

喂..正喎..即買
No Music No Life

進階玩家

cth516 發表於 2022-4-24 11:31
咁算啦,我都係唔攪咁多嘢,睇反4K碟算,反正越嚟越退燒。玩AV🔥都熄得7788 ...

師兄說得對!玩開買實體碟就是最直接的,可惜有質素的碟機就買小見小,選擇極小,這也是使AV熱潮減退原因!如轉玩 files又要rip碟或要在其他途徑取得,能做到好的效果也要花不少功夫和資源配合,看似簡單,其實是兩回事,總有一定難道的。如對電腦操作不太認識,根本就是自討苦吃!

鑽石玩家

RaymondWong@G 發表於 2022-4-25 08:56
師兄說得對!玩開買實體碟就是最直接的,可惜有質素的碟機就買小見小,選擇極小,這也是使AV熱潮減退原因 ...

好似音樂cd咁, 會兩極化, 一班玩碟, 另一班玩串流
sony A95K, lx82, FocusAudio 78
別人笑我太求其,我問巴打睇乜戲

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章

cth516 發表於 2022-4-24 09:57
Pionner BDR-S13J-X,呢個Rom要$$3XXX都唔唔平,唔知 DVD Fab support 唔 support

日元大跌,2千多元

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章金耳朵金耳朵學員76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

之前睇先話 Pioneer UHD ROM 唔可以 rip UHD BD,依家睇發現已經得,仲要唔使再改 firmware
https://forum.makemkv.com/forum/viewtopic.php?t=19634

黑鑽玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章

kelvinhin 發表於 2022-4-26 00:03
之前睇先話 Pioneer UHD ROM 唔可以 rip UHD BD,依家睇發現已經得,仲要唔使再改 firmware
https ...

早排都話要改 firmware, 如現唔洗改真係興趣大增
⎜Sony XR-65A90J⎜Denon AVC-A110⎜Magnetar UPD900⎜M&K MP950x6 / M50x5 / V15 Plus⎜
⎜Nordost Valhalla 2 HDMI / PowerCord / LAN⎜AidioQuest WOLF⎜AIM LS3 / NA7⎜Ediscreation Switch Extreme⎜

1萬

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

kingyan 發表於 2022-4-26 00:39
早排都話要改 firmware, 如現唔洗改真係興趣大增

入隻玩下啦 冠希嘅嘢我信㗎
No Music No Life

黑鑽玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章

beerboy 發表於 2022-4-26 01:40
入隻玩下啦 冠希嘅嘢我信㗎

有網友入左隻比左file我比較過,真係有佢離,是秒殺級
⎜Sony XR-65A90J⎜Denon AVC-A110⎜Magnetar UPD900⎜M&K MP950x6 / M50x5 / V15 Plus⎜
⎜Nordost Valhalla 2 HDMI / PowerCord / LAN⎜AidioQuest WOLF⎜AIM LS3 / NA7⎜Ediscreation Switch Extreme⎜

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

是否只係make 到mkv not ISO?

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

kingyan 發表於 2022-4-26 01:53
有網友入左隻比左file我比較過,真係有佢離,是秒殺級

有咩距離?