設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

兩份唔屬於自己既玩具 ...

1萬

副版管

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖神勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
今日落灣仔就係幫朋友買兩份唔屬於自己既玩具 ... 【迷你搖控直升機】!  即場都有試玩過,但真係控制唔掂,加上呢排學緊影相,未有時間玩,所以無買到比自己。不過返到黎又未送去比個 fd 時,都偷偷開箱影兩張相,撐撐 kennykky 版主,支持我少過黎既玩具討論區

原來現在呢款索價二百元既迷你搖控直升機,都包一年保養。呢一年內正常問題出現而壞 (我估都好難),當然免費換部新。但如果係炒機、炒到不似機型、直插落水濕左身唔 work、個搖控任何形式壞左都好,一年內憑保養書無限次 ~ 每次以四十蚊就補部全新比你。個 friend 就睇中呢點所以一買兩部同家人一齊玩。

另外,個 Sales 都提及幾點留意既野,係度分享比大家知 ...
(是真是假就不得而知,請只行決定是否相信,因為我無正式擁有及玩過,無從証實)

01. 機身底部有張貼紙分 A、B、C,其實係講部機既搖控頻道,
      大家玩時留意返個搖控打制上面 A、B、C 要對應返部機
02. 當同幾位朋友一齊玩時,就要確定大家用唔同頻道,免 jam ... 最多同時三部一齊玩
03. 此類機種切忌用靚電,如勁量或金霸皇之類,因為電量過大會整壞個搖控
04. 選用普通級別電磁比個搖控就可以,如 GP 或任何雞電磁;如果選用 Rechargable 電磁,
      就要全部一樣,即 1300 就一式六粒都要 1300
05. 第一次玩就玩晒電先好差,其後每次都要係咁先耐用
06. 直升機既 USB charge 電直插電腦,個 USB 頭就會著燈,charge 滿就會自動熄燈
07. 係街玩玩要 charge 電的話,可經搖控器內置電線即時駁部直升機 charge 電,
      當然會減低搖控器既操作時間
08. 直升機每 charge 25mins 可以玩 15 mins
09. 搖控器換上全新電磁的話,以鋪頭做 demo 既情況黎講,可玩三至四日
10. 直升機既內置 Rechargable 電,理論上可玩 2,000 小時

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
kennykky + 10

查看全部評分

鉑金玩家

76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

平ka...都想玩下

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

我呀叔都有係鴨記買過 2 架 , 佢話一定要改左舊電先夠玩

進階玩家

76 榮譽慈善家勲章

wil-wil兄~ 我都係wanchai買左架黑色送比人~
我4/5個月前買~ 我買果時要$220呢~

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章

我的私人飛行服務隊
兩隻都是4-channel, 雙槳就易玩D,單槳就難玩好多。玩3-channel後覺得太易玩,想升級更玩4-channel,感覺完全唔同。

進階玩家

76 榮譽慈善家勲章

我的私人飛行服務隊
兩隻都是4-channel, 雙槳就易玩D,單槳就難玩好多。玩3-channel後覺得太易玩,想升級 ...
danielka 發表於 2010-4-1 12:54

ching~ 請問你呢d係咪戶外玩架呢??

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章

室內玩,上網找CC100,會有D視像睇。

進階玩家

我都買咗六部(在大陸),每都人仔110,中型size,約一尺半長度,在羅湖過關時都幾張揚,好似搬屋咁.
其中兩架送給菲庸個仔,另外三部比個仔同D同學的去公園玩,剩下一部比我自己玩. 爽.

科林版主

泰垣

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

幫朋友都黎出post支持我
多謝will兄

1萬

副版管

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖神勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

唔好客氣!我無乜似樣收藏品放得過黎,難得有野 ... 借花敬佛都好,緊係要過黎撐你場
~ 哈

幫朋友都黎出post支持我
多謝will兄
kennykky 發表於 2010-4-1 23:23