設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[Soundbar] 突然有個不法奇想

銀級玩家

三星玩樂勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

A9其實真係好好,但人聲有時係欠缺少少,如換SONY電視,當然都係一個方法,短線我部電視吾肯壞,但如想用投影就總有D缺失,所以見到大王既A5000 POST,再睇到一部2出AMP,不法奇想
純係想睇下既可行性

A9+A5000或A3000什至A7000
用1出2既SECTOR方法將兩套野合體?
我未用過SECTOR所以想問下大家既睇法
D聲音會吾會亂到9彩

理性討論,非玩野POST,只係出於好奇

鑽石玩家

76-FC 綠翡翠勲章

直接買隻有源喇叭或者power amp加中置吧

銀級玩家

三星玩樂勲章

usopp 發表於 2023-1-15 06:48
直接買隻有源喇叭或者power amp加中置吧

即AMP有1出二HDMI?
AMP淨出中置?

鑽石玩家

76-FC 綠翡翠勲章

陸奧BB 發表於 2023-1-15 12:56
即AMP有1出二HDMI?
AMP淨出中置?

乜唔係有個s-center out? 就咁connect 有冇聲出?

Search 左,原來唔work的,當我冇講過

銀級玩家

三星玩樂勲章

終於向呢個奇想出發,今晚會測試

HT A9 + DENON2800 AMP + 廸士尼+ (APPLE TV)

WhatsApp Image 2023-06-02 at 9.07.51 AM.jpeg

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
TsunHo@FB + 10 + 10 超正, 即時加分比師兄先!

查看全部評分

1萬

鑽石玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

陸奧BB 發表於 2023-6-2 09:26
終於向呢個奇想出發,今晚會測試

HT A9 + DENON2800 AMP + 廸士尼+ (APPLE TV)

為買而買,冇意思

銀級玩家

三星玩樂勲章

yuppi 發表於 2023-6-2 09:44
為買而買,冇意思

我一直都有AMP,只係吾對應4K,我當SECTOR,反正吾洗錢用獎賞錢換番黎,由6千跌到$4537
我對HT A9聽歌吾滿意,所以一直都想買番AMP黎聽歌,
無為買而買

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

師兄咁接駁環繞聲能否同步?如果做到又幾好噃,不過功能上好似有啲重複

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

A9中置聲真係差好遠既咩?真係有需要為咗升個中置聲搞咁多野?我好奇姐,勿插🙏🏻

銀級玩家

三星玩樂勲章

iversonhui 發表於 2023-6-2 22:50
A9中置聲真係差好遠既咩?真係有需要為咗升個中置聲搞咁多野?我好奇姐,勿插🙏🏻 ...

大家理性討論

我自己買左A9後係覺得聽歌好似差D野,於是用番舊既AMP聽,係好硬...吾識形容
見自己有D獎賞錢,部2800由6千落到4千幾..現在完全吾洗錢,所以換
昨日用天龍2800聽FLAC既歌,D歌似番人唱歌少左D機器味

至於睇戲其實真係吾錯,但當人聲應該大聲既時候就總覺得不足,可能覺得SONY焗人買電視做中置,點解吾直接出多一隻中置?$5000我都肯比,好過買重低音
所以先不法奇想

其實A9既重低音都夠我自己,點解要買多隻重低音道理一樣,總是欠少少

個女考試溫書所以未能測試,只試左聽歌,滿意

有兩個HDMI出,所以一個去HT-A9,一個落電視