設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
返回列表 發新帖
樓主: Versa

[喇叭組合] Ken Kreisel KS700

鑽石玩家

Ep-71 發表於 2023-7-13 15:13
pmed ....

有咁既樹?

鑽石玩家

更新

小弟行動力低,之前買落4隻ks700 surround一直放著,然後不斷思考如何安裝,再買吓買吓,變咗8隻。屋企就快變貨倉

最近有位very nice師兄接收晒我用開的surround,冇surround用的情況下,終於迫住開工將新喇叭掛上。

賣仔莫摸頭,好唔捨得之下把舊surround送走晒

新surround,單元多咗,但比舊surround薄咗

打開面罩

背面,原來鑼絲孔分布跟初初出時有小改變,位置更平均,更方便掛牆或掛天花受力。

暫時初步裝住先,因遲D仲會改位,及安裝其餘4隻天花

評分

參與人數 4威望 +160 金錢 +160 收起 理由
cheungyunwai + 10 + 10 一套西裝喺正
matt88p + 50 + 50 超正, 即時加分比師兄先!
marco + 20 + 20 真正全套KK啦,香港demo房
MDLP + 80 + 80

查看全部評分

Sony VW500ES, LG OLED65E6P,
Magnetar UDP800, Panasonic UB9000GH1
Anthem AVM90, Krell Evolution 3250e, KAV-2250, Sunfire TGA-7401
Ken Kreisel K700 x 3, KS700 x 8, DXD-500 x 2

銀級玩家

Versa 發表於 2023-7-7 08:42
台灣有代理,方便好多。不過香港買都好快,尋日比錢今日就收貨。係比錢果度麻煩d ...

好奇, 想請問下香港如何買, 謝謝!

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章76-FC 綠翡翠勲章

ATT 發表於 2023-11-11 22:08

淘X

黃金玩家

76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章

Versa 發表於 2023-11-11 01:36
更新

小弟行動力低,之前買落4隻ks700 surround一直放著,然後不斷思考如何安裝,再買吓買吓,變咗8隻。屋 ...

正呀師兄,全套kk😍😍香港可能係你第一個,期待掛埋天花效果

鑽石玩家

ATT 發表於 2023-11-11 22:08

香港冇代理,師兄可聯絡國內代理,一般當日俾錢,即晚出貨,第二日已經送到,效率奇高。
另外我有朋友向香港某品牌代理商買,佢地有代訂服務,但價錢會貴DD
Magnetar UDP800, Panasonic UB9000GH1
Anthem AVM90, Krell Evolution 3250e, KAV-2250, Sunfire TGA-7401
Ken Kreisel K700 x 3, KS700 x 8, DXD-500 x 2

鑽石玩家

cheungyunwai 發表於 2023-11-12 12:24
正呀師兄,全套kk😍😍香港可能係你第一個,期待掛埋天花效果

我唔會係第一個啦,雖然相比其他牌子少人用(因為冇代理)但其實香港都唔少人用,我幾個朋友都用緊。
另外一些品牌av amp陳列室 / 混音室都用緊

黃金玩家

76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章

Versa 發表於 2023-11-12 15:45
我唔會係第一個啦,雖然相比其他牌子少人用(因為冇代理)但其實香港都唔少人用,我幾個朋友都用緊。
另 ...

係咩😂真係大鄉里見冇乜人post以為少,台灣都好多人用,估計效果都好正

星級玩家

Versa 發表於 2023-11-12 15:38
香港冇代理,師兄可聯絡國內代理,一般當日俾錢,即晚出貨,第二日已經送到,效率奇高。
另外我有朋友向 ...

請問那個品牌代理商?我都想在香港訂!

星級玩家

邓志鸿@G 發表於 2023-11-13 09:06
請問那個品牌代理商?我都想在香港訂!

我想找香港品牌代理商代訂!吾該師兄