設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[藍光播放機] 忍唔住Upgrade左 Magnetar UDP900

銀級玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

廢話少講,近排洗大左,買左Eversolo 玩串流,而家又upgrade 埋Magnetar UDP900 旗艦藍光機增強版,只能講財散人快樂。之前用oppo 205, 又用過UDP800 (賣左先upgrade 去udp900).睇左聽左幾日,有少少用家分享。(d 圖只係電話影,未必反映到畫面效果反映到畫面嘅事實)

1. 播容祖兒bluray 演唱會,真係誇張,好似睇4K碟咁。畫面好乾淨,色彩艷麗又立體。
2. 聽歌我播sacd iso 試,真係幾有驚喜,同oppo 聲底唔同,偏暖。
3. 其中一樣我想試嘅係近期大熱Eversolo 做streamer出俾 magnater 900 (usb dac)做解碼(我本身冇external DAC)再出俾金仔合拼,同Eversolo 直出俾金仔合拼比較下。只係試咗一兩首歌,連接上係work. UDP 仲出到DSD512.但係聽感未有太多報告,要試多啲唔同線材同組合先可以再出報告。
4. 本身有用Roon, 可惜部UDP900 仲未support Roon Ready
5. 如果有app用會方便好多,希望廠方可以快啲研發個app出黎。
6. 因為係增強版,基本上所有format 既電影同歌都support 晒,啱晒我呢啲成日想試唔同嘢嘅人。😅
7. 玩音響咁耐,都知電好重要,另一方面Source 播放器都好關鍵,所以貴少少都要投資下。

評分

參與人數 7威望 +216 金錢 +214 收起 理由
pinkspider + 80 + 80
:o) + 6 + 4 超正, 即時加分比間廠先!
MDLP + 80 + 80
Ep-71 + 10 + 10 恭喜Ching!!!
wayne0503 + 10 + 10 恭喜Ching!!!
sanlamsan + 20 + 20 恭喜Ching!!!
littlefat69 + 10 + 10 恭喜曬恭喜曬

查看全部評分

鉑金玩家

三星玩樂勲章

好正咁喎😍😍😍
肩部機貴唔貴呀?

鑽石玩家

littlefat69 發表於 2023-7-26 21:37
好正咁喎😍😍😍
肩部機貴唔貴呀?

好似2皮幾!

銀級玩家

littlefat69 發表於 2023-7-26 21:37
好正咁喎😍😍😍
肩部機貴唔貴呀?

個價係有少少肉赤。。但肉赤有效果就食樹皮都抵既😅

鑽石玩家

johnchan224 發表於 2023-7-26 23:26

自己用得開心滿意係最重要👍🏻

黑鑽玩家

三星玩樂勲章

sanlamsan 發表於 2023-7-26 23:35
自己用得開心滿意係最重要👍🏻

诚哥电器连锁店罔上有普同越版提供

鉑金玩家

johnchan224 發表於 2023-7-26 23:26

其實重有一種玩法,如你的Accuphase 可加配DAC卡,用來接駁Eversolo的usb out,應該效果很好,而optical and coaxial  input亦可令普通CD transport 有點Accuphase 的味道

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

財散人快樂

鉑金玩家

三星玩樂勲章

近呢幾年真係覺得人生無常!
雖然要為將來打算, 但依家都要保持開心, 錢洗咗可以搵得返,有時真係好難搵到心頭好,難得搵到鍾意嘅有負擔得起, 點樣都要對自己好啲😉

銀級玩家

CalvinKan@G 發表於 2023-7-27 09:30
其實重有一種玩法,如你的Accuphase 可加配DAC卡,用來接駁Eversolo的usb out,應該效果很好,而optical and  ...

有諗過。如果eversolo 去 金仔DAC(DAC-60),仲可以慳返條balance 線。遲d 去日本旅行搵搵先,唔知東京邊度有accuphase 配件賣🤔