設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 影音小編輯

[AV擴音機] (會後討論) Denon AVC 同樂會 第四回 : 入門級 /#10發燒級

鉑金玩家

Oyeah 發表於 2023-10-14 23:45
我覺得都幾大㗎,可能粒 chips 高grade 啲,cal 出嚟啲弱音多咗/音場闊咗,特別係個低音實浄咗,咁俾六佰 ...

師兄,多謝分享及意見,會考慮一下,Thanks!

鉑金玩家

kkk333 發表於 2023-10-14 11:10
Ching 可以PM地址我嗎?

師兄,唔好意思,漏咗覆你,已PM message你

星級玩家

Oyeah 發表於 2023-10-9 02:10
可以試下買支 ACM1-X Audyssey Microphone 六百零蚊港幣,我無買個web software license ,齋用支mic + app ...

https://www.amazon.com/Audyssey- ... tEQ-X/dp/B09RQ6PVPB

師兄請問係咪呢支MIC? 同跟機個支唔同? 咁似樣既

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

isonchung 發表於 2023-10-17 15:53
https://www.amazon.com/Audyssey-Microphone-Individually-Calibrated-MultEQ-X/dp/B09RQ6PVPB

師兄請 ...

係呢支mic ,每支都有 serial no. 美國亞瑪遜先有得買,可以用電腦網上買個license 嚟執EQ ,大約二千蚊,不過我唔識執同埋都貴,所以剩係買呢支mic 同個 app 嚟cal ,效果就原裝mic 加 app 同 呢支 mic 加 app 我覺得分別都幾大,定位準咗好多。其實果個app 就一定要買,唔係就嘥咗部 amp

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
isonchung + 10 + 10 超正, 即時加分比師兄先!

查看全部評分

星級玩家

Oyeah 發表於 2023-10-17 18:13
係呢支mic ,每支都有 serial no. 美國亞瑪遜先有得買,可以用電腦網上買個license 嚟執EQ ,大約二千蚊, ...

收到師兄!!!買返支試試先

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

Denon AVC 同樂會第四回...新玩法 ! 今集「入門級」解拆 : ARC/eARC接駁方法及設定要點!?(活動精華)

近年多左好多新會員玩AV家庭影院,而且好多都係一黎就玩 Denon AVC系列,更加即時加入 Denon AVC 同樂會,所以每次搞呢個系列活動,都會見到唔少新面孔;為左想活動時準備嘅內容更設合大家需要,早前特別做左個活動問題調查 (https://post76.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=347600),方便知到大家玩機資歷、買機時間、再者一堆想傾想試嘅內容,結果收到過百回覆,現在非常清楚大家需要,呢次活動就分開兩晚,呢晚我地就先來「入門級」的同樂會。同大家解拆 : ARC/eARC接駁方法及設定要點!?大家仲想知當晚威廉SIR教左咩? 快D來睇下啦!

一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

小瑟 發表於 2023-11-1 21:53
Denon AVC 同樂會第四回...新玩法 ! 今集「入門級」解拆 : ARC/eARC接駁方法及設定要點!?(活動精華)

近 ...

有原汁原味一刀不剪版就好喇

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
DuckieSiu@G + 10 + 10

查看全部評分

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

🥲仲以為唔係用D機會唔關自己事

錯過咗🥲

有冇ching可以解答點解如果電視睇N/D+ 會關arc?

鉑金玩家

小瑟 發表於 2023-11-1 21:53

近 ...

小瑟可否有未刪減版,比大家想學,但去唔到嘅Ching 學下野玩好依個坑

白鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

我用SONY TV,如果開EARC,部AMP只會收到PCM2.0,要關EARC部AMP才會收到DD+。
原理不明,但事實如此。