設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
返回列表 發新帖
樓主: andrew322

[演唱會] 郭富城AARON - 郭富城舞林密碼世界巡迴演唱會 2Blurays

黃金玩家

香港加油

關大爺 發表於 2023-12-17 22:08
我都係覺得用400蚊,買7年前嘅演唱會,唔係咁值,只係本人感覺

舊唔緊要,最緊要係自己喜歡,sammi久休復出的首個演唱會如果重新推出BD我都會買....當時只入手DVD,可惜依家已經買唔返

評分

參與人數 1威望 +8 金錢 +8 收起 理由
關大爺 + 8 + 8 可惜,睇下2手網有冇

查看全部評分

鉑金玩家

不過話時話係16年,但已經係最近期香港開嘅紅館SHOW

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

kit323 發表於 2023-12-18 21:14
不過話時話係16年,但已經係最近期香港開嘅紅館SHOW

下,唔係掛,淨計今年紅館已開已出碟,都有李克勤同馮允謙,
上年開今年出碟又有林家謙,上年開上年年尾出碟又有衛蘭…

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

Will 發表於 2023-12-19 02:58
下,唔係掛,淨計今年紅館已開已出碟,都有李克勤同馮允謙,
上年開今年出碟又有林家謙,上年開上年年尾 ...

其實我諗佢意思應該係呢個已經係郭富城最近期喺香港開嘅紅館Show...

星級玩家

kit323 發表於 2023-12-17 21:38
畫質我覺得係拍嘅問題,根本拍嘅時候係泛焦形式,所以整個畫面都好似無一個SHARP嘅焦點咁,但後面講嘢嘅 ...

佢以前演唱會bluray 拍攝團隊都係拍得差, 有啲shot係城城跳舞俾dancer遮住

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

岩岩睇完
d拍攝方式係真係有d差
有時想一個鏡頭耐少少
可以睇哂跳一首歌加全舞台畫面都唔得
不停轉黎轉去..........

javascript:;

鉑金玩家

舞林密碼世界巡迴演唱會係香港舞台王者郭富城阿王2016年的作品,收錄時長接近3小時,第一比我感覺係色彩鮮明,相比近年的其他歌手作品,呢隻碟唔算好差,專門拍攝郭富城果部攝影機比較好,其他攝影機的拍攝效果一般般,兩者前後對比落差較大,不過黑位夠黑,亦睇到有兩幕郭富城跳到滴汗的鏡頭,畫質合格有餘,聲音方面,把聲唔算好入咪,始終跳唱歌比較多,反而慢歌有驚喜,編曲真心正,配合郭富城在台上的舞姿、合作無間的舞蹈團隊、智能多變的機械舞台、視覺出眾的燈光效果,每一幕都非常好睇,編排有心思,完全感受到團隊用心制作,一個好精彩的郭富城25周年演唱會,舞台王者Solo表演部分,真心型,如果能夠用上較理想的攝影器材,就真係無懈可擊。

雖然係遲推出,但有出碟總好過冇出碟,估唔到Aaron有首歌係Yoshiki作曲。

唔知點解有唔對嘴鏡頭情況。注: 我唔肯定係咪我用畫、聲分開輸出既結果,有可能係我設備配置問題。

畫面:  8.7/10
聲音:  9/10

鉑金玩家

mryu8182 發表於 2023-12-27 00:22
舞林密碼世界巡迴演唱會係香港舞台王者郭富城阿王2016年的作品,收錄時長接近3小時,第一比我感覺係色彩鮮 ...

我都係用聲畫分開,睇BLUERAY/4K碟都係有DELAY,要按碟調整

黃金玩家

76 榮譽忠義勲章

成個演唱會都係咪咀,感覺上郭富城係起坐起度唱歌,而唔係一邊跳一邊唱歌,
因為唱歌的聲線同跳舞的動作跟本唔成正比

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

睇咗半個鍾之後,啲唱功唔掂,放碟!