設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[投影機/幕] 兩條電源線你哋會選擇邊一條呢

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
換咗投影機 都有兩個月 ,係時候都升級下電源線, 現在有兩條線, 想問下大家 ,你哋覺得邊條線 比較適合, 投影機係benq w4000i

鉑金玩家

AV newbie

如果兩條線都喺手嘅,就逐條試吓,睇吓邊條啱口味

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

VD-10係專門俾視頻用,Harmonic Tech性價比高,我會揀VD-10

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 綠翡翠勲章76 榮譽貢獻勲章

一定VD10,
乜都唔講淨講線材用既物料, VD10係鍍銀銅線, 對影像果part 有著數
如果古河影像電線, 可以考慮FP314AG

白鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章

反正兩條都係手,插上去一試知分曉,但一條美頭一條英頭,投影機個牆身插是否吾方便試

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
LeoChin@FB + 10 + 10 美式冇fuse, 我覺得會好啲?

查看全部評分

鉑金玩家

AV newbie

marco 發表於 2024-3-3 11:45
反正兩條都係手,插上去一試知分曉,但一條美頭一條英頭,投影機個牆身插是否吾方便試 ...

改埋塊美式蘇底囉

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

cakecake 發表於 2024-3-3 11:40
一定VD10,
乜都唔講淨講線材用既物料, VD10係鍍銀銅線, 對影像果part 有著數
如果古河影像電線, 可以考慮FP ...

其實我本身舊底投影機條線已經係314, 我昨天係出去幫我條舊線VD10改頭尾插, 因為之前本身係畀sony電視用, 但係轉咗lg之後就用唔著, 咁就諗住轉頭尾比apple TV 4k用

評分

參與人數 1威望 +30 金錢 +30 收起 理由
cakecake + 30 + 30

查看全部評分

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

LeoChin@FB 發表於 2024-3-3 11:05
如果兩條線都喺手嘅,就逐條試吓,睇吓邊條啱口味

古河仲畀水煲煲緊線, 所以要一星期之後先可以試

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

Foreverwest 發表於 2024-3-3 11:14
VD-10係專門俾視頻用,Harmonic Tech性價比高,我會揀VD-10

其實我本身都係諗住用VD10, 我昨天出去都係諗住幫部apple tv條線轉做美式頭尾插, 尤其是尾用NCF8字尾, 用咗真係唔頂住hdmi頭
, 落去就諗住多口問下老細 古河線有冇啲比影靚嘅條, 老細就推介呢條古河線, 性價比高, 又有最新納米 如何那樣, 就講到條線好似加咗NCF咁, 咁我又問佢我條VD10同你呢條 比較邊條好啲, 佢就答我 , 我唔會話人哋啲嘢唔好, 但係有好多客用完呢一條VD10 轉頭就落嚟幫我買呢一條古河, 其實我而家真係有少少後悔, 我唔係怪老細老點我, 有陣時買嘢都要睇下人哋舖頭有啲乜嘢提供,咁人哋舖頭 對於影像呢方面 同埋性價比 呢一條古河已經係叫做最好, 係我唔得堅定

鉑金玩家

AV newbie

kachun74 發表於 2024-3-3 15:33
其實我本身都係諗住用VD10, 我昨天出去都係諗住幫部apple tv條線轉做美式頭尾插, 尤其是尾用NCF8字尾, 用 ...

咁情況,個人建議,VD10去投影,古河去 Apple TV