設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: sclendan

[活動] [吹雞]各位用Pioneer BDP-120又想睇Avatar Blu-ray既師兄...

進階玩家

剛剛試左load "madonna" bd 明顯比之前快左好多

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

剛剛試左load "madonna" bd 明顯比之前快左好多
ctb_goldhair 發表於 2010-4-26 23:16

師兄真快手! 唔該晒先!

咁可能係有師兄前一兩日話齋, 隻Avatar Blu-ray成50G載滿, load耐D係唔出奇啦.... 唔該師兄師手試機先!

進階玩家

用USB 又點upgarde 呀?唔該師兄教教

進階玩家

今日又收到Pioneer 個e-mail 話會盡快解決問題, 又係一個等字.

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章

今日又收到Pioneer 個e-mail 話會盡快解決問題, 又係一個等字.
美人 發表於 2010-4-27 13:16
小弟建議美人妳回覆佢話 : 好心你地以後唔好將D實驗機推出市面發售啦!

印象中要upgrade firmware先睇到新碟已經唔係第一次.

黃金玩家

回復 13# 美人

click呢個PDF就係instruction.

簡單D講, 就係download個update落PC, un-zip左佢, 跟住copy佢個".MVP" file(剩係呢個file)落你條"吉"既USB. 之後開著部120, 去menu-->setting-->update, 插USB入機背, 按remote個enter掣, 等complete. Complete之後120會自己熄機, 拔除USB之後開機用得. 但係你最好自己睇睇個instruction先好D, 因為做update有一定風險, 因為做錯既話, update唔成部機唔會報消, 但會唔用得要拎去維修部俾佢update返嫁....
最緊要係慢慢黎, 跟住instruction做唔好心急, 睇清楚問乜先好答yes就得喇. 仲要千祈唔好停電!

Good luck!

PS:
instruction裡面話: PROCEDURE:.......
3. Extract and save the file named "BDP12X_148.MVP" to a folder on your computer
4. Copy the MVP file "BDP12X_144.MVP" to the USB memory device......
148, 144, 打錯字??

黃金玩家

美人 發表於 2010-4-27 13:16

哈! 我相信你問佢咩問題都係呢個model answer....

進階玩家

thanks, sclendan

黃金玩家

回復 18# 美人

Welcome!

黃金玩家

剛剛裝左呢個版本~~係由歐州 pioneer今日推出
小弟已成功安裝及睇緊,之前睇睇下有野彈出黎0既情形已得到解 ...
ctb_goldhair 發表於 2010-4-26 22:27

唔該晒呀師兄! 我都跟你搞掂左喇!
真係load好耐, 唔知係咪我心急按左play掣, 第一次hold左機添呀, 熄都熄唔到, 要長按開機製6秒先熄到機.
再開返而忍手唔理佢等佢自己load就play到喇.
畫面好靚! 最鐘意男女主角初遇果段, 發光夜境我同boss都話好靚! 我地都覺得仲好睇過3D戲院版. 係餐院掛住睇3D好多detail位反而睇唔到, 例如, 原來D狗係有6隻腳既.........
今晚太夜聽住-40先, 聽晚先試聽......