設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: zonezone2

[重低音] hi . 本人想買一隻 subwoofer , buget $1k-2.5k 有乜好介紹

星級玩家

76 榮譽忠義勲章

樓主... 小弟都是新手... 比個意見你..
這裡的師兄好毒的!
如果只係單方面去跟他們意見, 你會死 ...
Jeff.C.Y 發表於 2010-5-5 15:13

多謝 c hing 的意見, 買 sub 仔真係買左可以唔換, 因為聽好多朋友同c hing 講, sub 仔好少人換 .因為有排玩.
amp 仲換得多, 最初係打算買 sub 仔 (1年多前) 聽d ching 講 sunfire hrs 10 好. 同埋我想要的下潛力同埋唔要打心口,
呢隻係 "首選" , 當時 6k 尾 .但當時買左樓又買左好多新玩具(42" plasma , amp ,等等) 冇哂錢 , 連個 千多元的 sub 都買唔到
睇左 年多 dvd , 好似成日冇咁 d 野咁, (因為只有 前置 + 中置) , 由其係爆炸等等好似睇 tv 咁/.\
計劃係今年中買返個 sub 仔玩(因為買左 avater blr ray) 又想試下同享受下. 所以開始找 sub 仔買
其實一開始打算買隻 1k-2.5k 玩下先, 有 d 錢先換 .
因為自己唔係咁識那一款好(唔要太貴) .所以問下d ching 意見.
仲有我連去那裡找同睇都唔知 =.= ..(因為怕去到黑店)
如果 ching 有介紹那裡睇就好 ^^ 起碼唔怕比人厄

黃金玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 綠翡翠勲章

zonezone2 兄

唔差在等吓, 你都係有要求既人。
不如儲多 d 錢, 呢段時間多做功課, 又四圍聽吓, 揾定目標...
真係唔好求其買...

星級玩家

76 榮譽忠義勲章

前置: B&W 601
中置 : B&W CC6
AMP : DENON AVR2309 (係傳聞中的黑店買) =.=
TV : Panasonic 42 plasma
Projector : Xgimi H1
AV AMP : Denon AVR-X2500H
F speaker : B&W  601
C speaker : B&W CC6;
Sub : sunfire HRS10

進階玩家

多謝 c hing 的意見, 買 sub 仔真係買左可以唔換, 因為聽好多朋友同c hing 講, sub 仔好少人換 .因為有排 ...
zonezone2 發表於 2010-5-5 15:36

師兄~你呢個價位其實DAXMAX 都岩你要求~~佢唔算潛得深果d~但我覺得睇戲都還可以了~
我都用緊

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

如果真係想買個 3.5k-4k 同 sunfire s10 差不多有冇好介紹呢 ?
zonezone2 發表於 2010-5-5 14:00

SUNFIRE HRS-8既2手都要4k lor~
Timka = kaisze
Panasonic 49CX700
Yamaha RX-A1070
Pioneer BDP-430
PS4
Quad 21L + L Center
Mirage Prestige
Sunfire HRS-8

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

十仔好唔好,一聽就知道
我諗ching去試完..好大機會清袋架啦, 再唔係俾多少少做分期lor
Timka = kaisze
Panasonic 49CX700
Yamaha RX-A1070
Pioneer BDP-430
PS4
Quad 21L + L Center
Mirage Prestige
Sunfire HRS-8

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

JL 213

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

JL 213
googleli 發表於 2010-5-5 16:59

...壞人

星級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

小第多嘴,如果真係得1k左右筆直,有冇2手可買下

thx

黑鑽玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

小第多嘴,如果真係得1k左右筆直,有冇2手可買下

thx
hy358 發表於 2010-5-5 23:31

都有既....yamaha 套裝機既subwoofer...新既$1000. 二手我賣左比人$400