設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

終於買到新安州水貼

三潮玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年永遠榮譽會員勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

之前都仲諗住要砌先買, 但係見呢排Bandai D水貼, 有好多款都好似斷晒貨咁, 個心即刻慌晒, 搭我姐去日本搵都冇, 日本website又OOS, 得西洋同大陸仲有貨, o係淘寶網買(万代屋,中山), 橫掂速遞要三十蚊, 買多張獨角獸溝啖佢
之前已經o係Samueldecal買左張獨角獸, 但係諗起成百粒紅點要飛邊, 都係買張Bandai飛左邊既, 到時幾個一次浸水快快手貼晒佢。

另一方面比較下原裝膠貼, Bandai水貼, Samuel水貼三張野...
膠貼如Marcolau話, 紅色冇咁sharp, 用o係白色上面自然D
B記水貼同Samuel既紅色差唔多, 不過Samuel既灰色變左銀色 , 墨汁仲有溢出, 所以D字粗過B記, 仲有武器上面既白線, B記係白線中間有細字, Samuel的係一條白線

睇返我以前買落D水貼, 都唔多夾我依家砌野既風格lu, 好多都用唔著, 又銀色又大字又盛咁太誇, 以後都係買返B記果D比較簡樸, 少個人風格既水貼好了

星級玩家

下次去 RMS 介紹個兄弟俾你識, 叫佢出成 set UC 水紙, 佢 d 水紙超靚, 就咁貼唔噴 top coat 都無銀邊... 用過佢 d 水紙, 覺得 bandai d 水紙係膠紙 :P
Integrated amp:ONIX A-65
AV Receiver:Pioneer LX56
Speakers:Focal 816V(F) CC700V(C) Sib (SR) Sib XL (SBC) Velodyne CHT8Q(SW)
CD Player:Pioneer PD-D6
Headphone: Focal Elear ; Sphear / Klipsch X11i

三潮玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年永遠榮譽會員勲章

Bandai果張真係厚幾倍, 不過果位兄弟既出品係咪都要cut邊既呢? 一般情況我都唔介意飛邊同用膠貼, 係Ka版果D野要跟足就好 支力...

星級玩家

Bandai果張真係厚幾倍, 不過果位兄弟既出品係咪都要cut邊既呢? 一般情況我都唔介意飛邊同用膠貼, 係Ka版果D ...
大佬John 發表於 2010-5-7 17:09

佢果d 可以唔駛飛邊, 因為太簿, 上一上 topcoat 已經睇唔到條邊....
bandai 果 d 唔飛邊就會睇到囉, 上左 topcoat 就好少少, 不過留心睇都見
Integrated amp:ONIX A-65
AV Receiver:Pioneer LX56
Speakers:Focal 816V(F) CC700V(C) Sib (SR) Sib XL (SBC) Velodyne CHT8Q(SW)
CD Player:Pioneer PD-D6
Headphone: Focal Elear ; Sphear / Klipsch X11i

三潮玩家

原來下一次係七月31, 即係電擊交件後一日咋.

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

點都好啦,最緊要買到自己的心水就得啦,公起!!
Gina Carano Profile / DOB--4/16/1982 / HEIGHT--5'8 / WEIGHT--140

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

太簿用DECAL SOFTER好易出事
如果D DECLA 係透明度高既色係深色上.....始終..

而魔鬼果D始終係色帶....點都有限制

其實如果人多/ 真係有信心散得晒, 搵意大利果間係最好的

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

魔鬼果d遠睇都ok,近睇真係~~~

所以上次隻unicorn都買左,貼左幾張,之後產甩晒,用翻膠貼~~

我隻unicorn全膠貼飛邊~~~問你死未

你幾時send個logo比我呢~~

三潮玩家

膠貼飛邊最煩係, 落刀之後一塊塊咁黐住把刀, 最慘係睇唔到, 之後面對面咁兩張疊住黐埋, 永世分唔開

銀級玩家

膠貼飛邊最煩係, 落刀之後一塊塊咁黐住把刀, 最慘係睇唔到, 之後面對面咁兩張疊住黐埋, 永世分唔開 ...
大佬John 發表於 2010-5-7 23:40

我好似未試過~~可能我飛得小心~~