設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: DVD迷

[活動] Silent Hill 鬼魅山房 ( 2006 )

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

這個我真有d難道了,因為太久的事了,我玩過第一集和第二集,第三集和第四集未玩過,因為後來連ps2都放 ...
DVD迷 發表於 2010-5-18 23:08

我只玩過 1 代及 3 代 , 2 代推出時未有 ps2 ,
不過 2 隻都係玩下停下 , 都未爆過機 ,
個故仔都幾吸引我 , 每集都有關連 ,
衰在近代好似開始衰落 ...

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

有續集嗎  香港冇上定上左架
小弟雖然冇玩game,不過睇完都好不安 ...
ezam 發表於 2010-5-18 23:00

這兒有講...
[NEWS]《SILENT HILL》開拍續集 2010-05-07 16:29
筆者 : GAMEWAVE編輯部
第一集電影版的《SILENT HILL》在06年上映,而續集亦已落實開拍,準備到多倫多中取景。儘管在第一作中多番被觀眾批判沒有原作的氣氛,甚至收到匿名電郵提議他們不要拍攝,但製片人仍堅持開拍續集。

製片人承認當時未能抓緊玩家的喜好而惹來不滿,但今次會變得更容易吸引觀眾,預定今個春天開拍。另外他亦提到電影版的《生化危機:重生》,預定會採用3D技術並會加入更多的喪屍來貼合主題。

[電影]《SILENT HILL》電影版續集即將開拍 2007-01-08 10:30

電影《SILENT HILL》(鬼魅山房)的導演基斯度簡斯表示,《SILENT HILL》續集正在籌備之中,劇本再次由ROGER AVARY編寫,而故事的結局亦已落實。不過基斯度簡斯現正拍攝《鬼武者》電影版,所以能否執導《SILENT HILL 2》還是未知之數,他表示製片人已答應如他未能執導此片,也會保留他的風格,另外,他已推薦了一位歐洲導演作後備。

資料來源:
http://www.crossmedia.com.hk/gn/20070108/4642/
Gina Carano Profile / DOB--4/16/1982 / HEIGHT--5'8 / WEIGHT--140

高級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

好簡單姐,蘿絲抱住個養女時,不停地叫她不要怕,蘿絲還用一隻手按住養女面部,正剛亞萊莎走過來時,雪倫 ...
DVD迷 發表於 2010-5-18 23:14

原黎係咁.... 仲以為養女被困在另一個空間添
跟住鬼魅扮左個養女

高級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

這兒有講...
[NEWS]《SILENT HILL》開拍續集 2010-05-07 16:29
筆者 : GAMEWAVE編輯部
...
DVD迷 發表於 2010-5-18 23:17

如果有續集,希望可以好好咁延續落去,好多時第二集都冇第一集咁好

另外,乜鬼武者拍電影版嗎,唔知會係邊個做主角呢,外國人定日本人呢

專業玩家

我睇過呢套野, 可能我真係睇唔明
我覺得悶到 p 晒 街
~

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

原黎係咁.... 仲以為養女被困在另一個空間添
跟住鬼魅扮左個養女 ...
ezam 發表於 2010-5-18 23:27

能做到蘿絲個養女又如何呢,同死咗有何分別呢?
個尾段就可以睇到,三人就在同一個位置(指他們同一間屋裏),丈夫沒有事,活在正常世界,可惜...妻子和養女就活在黑暗的世界裏...
Gina Carano Profile / DOB--4/16/1982 / HEIGHT--5'8 / WEIGHT--140

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

如果有續集,希望可以好好咁延續落去,好多時第二集都冇第一集咁好

另外,乜鬼武者拍電影版嗎,唔知會 ...
ezam 發表於 2010-5-18 23:29

傳聞一直話係金城武做主角,現在就不知道了...

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

我只玩過 1 代及 3 代 , 2 代推出時未有 ps2 ,
不過 2 隻都係玩下停下 , 都未爆過機 ,
個故仔都幾吸引我 ...
rikudoll 發表於 2010-5-18 23:15

都係師兄記憶力好...

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

我睇過呢套野, 可能我真係睇唔明
我覺得悶到 p 晒 街
sonycat1229 發表於 2010-5-19 00:06

各有各口味姐!

2萬

三潮玩家

J J

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

呢套戲我都好鍾意,期待左續集好耐,不過一直只聞樓梯響!