設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: chhanthony

[喇叭組合] 二手M&K K4T surround speakers 入手記 (第二對K4T到貨嘞 @P9)

星級玩家

試下SPK面向內側移45度...

我都要試試啦 !

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

chhanthony 兄...我都有一對K4早幾個禮拜喺R33二手買返嚟....不過到而家都仲未用...因為我間新屋未搞掂...請問介唔介意講下你呢對買左幾錢...同埋運費幾多...我都想整多對K4或K5要嚟做surround back...Thanks

1萬

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

k4 真係好!!

我都有過2對

一對銀灰/一對黑色..

..K4以size計同SS150吾糸差太遠

而且聲佢重好 ...
Ep-71 發表於 2010-6-3 13:41

但surt26好似高階過K4T
e-bay果隻要成USD7XX

話時話ebay有隻SS150, 家下bid到USD980
不過唔寄海外

1萬

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

chhanthony 兄...我都有一對K4早幾個禮拜喺R33二手買返嚟....不過到而家都仲未用...因為我間新屋未搞掂... ...
howin 發表於 2010-6-3 13:48

howin兄

我呢對二手O係ebay USD185 bid到 + USD75運費
連運費大約HK$2000度

Audiogon對全新(聲稱, 希望唔係組裝)
就USD300, 但佢左加右加, 要連運費同保險要USD400

平過R33少少但要take risk

R33我問過最平要$3800

R33有對K5 賣$2400, 可以諗下喎

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

但surt26好似高階過K4T
e-bay果隻要成USD7XX

話時話ebay有隻SS150, 家下bid到USD980
不過唔寄海外 ...
chhanthony 發表於 2010-6-3 13:49

我都以為 SURT26 好&高階過K4T ...

結果事實糸我真金白銀試左...

先知..又lai野

物理現象有一定固有理由..

e-buy D SS150越賣越貴 ...事關人人都要舊吾要新 ...真奇怪??

就算 SS150 同K4比..都吾糸傳說中差天共地咁遠...

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

地方四正..

K5做surround back 會應聲過or 底過 K4

不過K5 2.5K就貴左d

1萬

白鑽玩家

我都以為 SURT26 好&高階過K4T  ...

結果事實糸我真金白銀試左...

先知..{:6_ ...
Ep-71 發表於 2010-6-3 13:59

EP-71兄

不過SUT26箱體又真係好細隻下

MK SS150要成$16000相比二手M&K都有一段距離
所以之前R33白色SS150 $6XXX要係走得好快

見到你呢句<就算 SS150 同K4比..都吾糸傳說中差天共地咁遠...>---->好開心, 如果有SS150一半嘅performence都開心死

1萬

白鑽玩家

地方四正..

K5做surround back 會應聲過or 底過 K4

不過K5 2.5K就貴左d
Ep-71 發表於 2010-6-3 14:02

咁又係....K5比K4T少兩個單元

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

howin兄

我呢對二手O係ebay USD185 bid到 + USD75運費
連運費大約HK$2000度

Audiogon對全新(聲稱, 希望 ...
chhanthony 發表於 2010-6-3 13:54
嘩...$2000又真係抵喎...我對都要接近3k....R33個對K5我都問過下....不過現階段我都想試下搵二手先...因為我唔急住而家要...二千幾買k5又好似唔係好抵因為k4(二手計)都係咁上下....最理想就係搵到對二手k5一千鬆d咁就very good喇

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

[quote]EP-71兄

EP-71兄

不過SUT26箱體又真係好細隻下..

>>  我就糸貪佢細..唸著 放入房..組另一套 5.1..老細吾會炸型

..點知返來一比...SS150.. ...(K4 都吾會差咁遠 ..即時 即時 )..

MK SS150要成$16000相比二手M&K都有一段距離..

>> 除左錢有距離外....聲....

所以之前R33白色SS150 $6XXX要係走得好快

>> 當然!! .. 我吾糸己經有2對...我都會即時過去老笠

見到你呢句<就算 SS150 同K4比..都吾糸傳說中差天共地咁遠...>---->好開心, 如果有SS150一半嘅performence都開心死

都有一半架!!  (at less 音量上)

K4T =

SS150 =