設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: 火機

[請教] Accuphase 金仔用家請俾趣....

星級玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章

回復  Nan7yo
嗰度喺大昌自己地方, 所以一定唔會賣得平.
如果唔係邊個去阿X/英X度買?
不過呢兩間舖都唔叫 ...
jasonbiker 發表於 2010-6-22 19:07

where can I buy cheapy?  Ha

白鑽玩家

金仔起碼要玩450先有料到, 550 or 560先有值回票價嘅感覺!
如果唔係特別鍾意佢陣"除", 買部Luxman507相信 ...
jasonbiker 發表於 2010-6-18 18:39

Agreed and Luxman has better per dollar value !
digiman

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

如果去到四五皮野
我會選老麥或二手Gryphon Diablo...

星級玩家

如果去到四五皮野
我會選老麥或二手Gryphon Diablo...
googleli 發表於 2010-6-23 11:30

no la...四五皮唔會考慮買hifi啦.... 我未去到呢個級數, 同埋..... 你俾咁既級數我, 我都係用黎聽劉德華, 周杰倫, 學友克勤, eason 既歌, 都發揮唔到四五皮既水平啦....
所以...開始有d新既方向
(1) 要平 $19000...Marantz PM-11S2...(因為我用緊SA-11S2, 一套西裝)
(2) 上一級 Luxman 507 $29000
(3) 最高 (我既level) Accuphase E-450....呢個係我既極限

如果我用緊Quad 12L2, 邊個會夾d呢

銀級玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 51# 火機

換左對 QUAD 12L2 先 ! 然後再唸 AMP !!

銀級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

回復  火機

換左對 QUAD 12L2 先 ! 然後再唸 AMP !!
KUNGKUNG 發表於 2010-6-23 13:30

真係好毒

星級玩家

真係好毒
kenneth_obee 發表於 2010-6-23 16:17

都係買amp 先.... 未諗到買乜喇叭...可能B&W

銀級玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 54# 火機

正路係用對喇叭黎配 AMP 噃, 掉轉攞個 AMP 配 喇叭 !!!!
** 有錯請其他 Ching 指正 **

星級玩家

回復  火機

正路係用對喇叭黎配 AMP 噃, 掉轉攞個 AMP 配 喇叭 !!!!
** 有錯請其他 Ching 指正 ...
KUNGKUNG 發表於 2010-6-23 16:56

公公兄...咁咪所以係..買amp 先羅....

高級玩家

如果諗b&w, 一定要買清爽,大電流既amp﹗
cyberken 發表於 2010-6-23 16:56

金仔or力士ok?