設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: tomboy

[AV擴音機] 成功轉會。。

銀級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

師兄。。今日我去左一處地方。聽左令我這一生唔會再聽到第二次的組合。。

今次可意聽到這組合 ...
tomboy 發表於 2010-6-27 23:14

mind telling us more about the place or user?

進階玩家

C HING 真有米買完喇叭又買線
恭喜

專業玩家

76 榮譽VIP勲章

講唻聽吓好喎.
nwwedmond 發表於 2010-6-27 23:41

各位師哥 。。。我成晚訓唔到而我的玩具又未砌好又未起!! 就係諗起果位朋友的調教音譯方法!!

我唔知佢係(物人)( 物身份)(物大師)!! 只知佢係我老友D客!成日話自已唔識聽野!!

佢一開門。我一望入去以經ooooo  晒嘴!嘩嘩嘩!!!!
第一嘩。。點解D  機無左頂蓋。
第二嘩。。好多架生。。。
唔係佢D 器材貴,而係有D器材我未見過!!!(註)唔係貴都未見過!
有一兩件貴野(大約每件17k)而地上有二十件架生,大碌線材大約有80條左右。小致(線蕊)咁幼有百多條!
每邊前置一隻大約7呎高。1呎闊。但前後有共50隻喇叭(拳頭般大)每隻!。 重未見過的前置!
其它唔用(封塵)都有五六對(前置)
我第一次知道什麼叫3D聲效!!
第一首歌。。兩位老友好客氣地叫我埋位聽先!好好。。。一開聲成個人企係面前頭上兩三呎倒。係度唱歌!!!(自已做左台下第一排中間聽眾)
一對前置做出5.1聲效出來!!!嘩嘩!!!!!!!!我大鄉里的個頭上下左右咁望。係咪收埋左D 喇叭呢?
聽(人聲)。。人就企係面前。。。
聽(非洲鼓)。就成隊人左右打鼓歡迎妳咁!

聽(二胡)最利害,重來唔知係咁好聽!!!!
聽 自已聽左十幾年隻碟。。。原來暗藏左好多樂器。今日我終於知道
重有好多不能盡講。。總知逗留左四個幾鐘。。。。。
嘩!!早知帶相機啦!!!!!!
問 位超高人(高手)怎樣調教出來的效果。。。。。。。。。佢只說技術上調出來!不外傳!
我地走的時候。。朋友在的士同我講佢係摩機高手。20幾萬D機照拆照摩。。。。。。

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

回復  10bucks360

雖然兩部機我都無擁有過,但直覺係 90 KO 5507
w00tw00t 發表於 2010-6-28 00:45

因為好多CHING話90 KO AVP-A1HD
咁我推斷5507應該同A1HD都有好一大段距離既

黑鑽玩家

76 榮譽VIP勲章

師兄d器材真系靚到冇朋友

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章

嘩....CHING 講到個你個friend 套野咁堅.....50隻喇叭?????

專業玩家

76 榮譽VIP勲章

回復 41# tomboy

師兄,在你字裡行間都能夠感受到世外高人o既功力,
場面o既浩瀚簡直令人目瞪口呆,
記得我都曾經親身聽過過百萬o既兩聲道器材,
果種感覺根本唔能夠用筆墨形容,
師兄可以成為坐上客真係不枉此生...
Projecter : Mitsubishi HC3000 DLP
AV amp : Yamaha RX-V3800 + Adcom GFA 7400
BDP : Pioneer BDP-05FD + PS3 + N3
SP : Klipsch R35 series   
Subwoofer : MK MX-250

專業玩家

76 榮譽VIP勲章

好有可能喎
pinkhung 發表於 2010-6-28 00:52

神級玩家 ,timmy 大師
bigpun1975 發表於 2010-6-28 01:41

我諗我地估錯咗........ ,
不過果位背後調聲高手會唔會係......
Projecter : Mitsubishi HC3000 DLP
AV amp : Yamaha RX-V3800 + Adcom GFA 7400
BDP : Pioneer BDP-05FD + PS3 + N3
SP : Klipsch R35 series   
Subwoofer : MK MX-250

黃金玩家

安記

76 榮譽忠義勲章

師兄點解唔留90
因小弟聽過你新果部後級,無X力!!可能會另你失望的!!

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章

剩係相中所見兩部AMP加埋幾條蛇,已貴過我成屋AV器材。莫非,上星期一注獨得1600萬既幸福兒就係師兄你?